Kuva: Timo Korhonen / All Over Press

Erika Vikman hyvinvoinnistaan: 'Joskus tuntuu, että oon ihan sekoamispisteessä'

09.10.2024 19:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Vikman kertoo, että hänen on vaikea tutustua uusiin ihmisiin.

Laulaja-lauluntekijä Erika Vikman, 31, kertoo Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa siitä, miten julkisuus on vaikuttanut hänen elämäänsä.

Vikman kertoo, että on tehnyt kaikkensa, että unelma artistin urasta on toteutunut. Unelmansa saavutettuaan Vikman kuitenkin huomasi myös sen varjopuolet.

- Sitten sen unelman saavuttaa ja se unelma alkaa sairastuttaman sua. Se unelma on se, mitä haluaa tehdä vuosi toisensa jälkeen ja samalla se koko ajan vähän sairastuttaa lisää, Vikman kertoo.

Vikman toteaa Eerikäiselle, että jos artistiksi tähtäävä nuori tulisi kysymään häneltä neuvoja, miten päästä artistiksi, hän ei välttämättä suosittelisi uraa, vaikka hän kannustaakin kaikkia menemään omia unelmiaan kohti. 

- Tää ala on niin häiriintynyt, että miettikää tarkasti. Tässä maksetaan isoa hintaa, Vikman sanoo. 

Vikman kertoo oman hyvinvointinsa olevan hyvällä tolalla tällä hetkellä. Tunteet saattavat silti heitellä.

- Joskus tuntuu, että on ihan sekoamispisteessä ja joskus taas löytää sen pienen balanssinmurusen, josta sitten pitää kiinni.

- Kyllähän tässä vaaditaan tosi säntillistä elämää, että tätä jaksaa, mutta kuka sitten jaksaa aina sitä säntillistä elämää? Helvetin tylsää sekin.

Vikmanin mukaan hänestä on tullut julkisuuden myötä skeptisempi. Hänen on vaikea tutustua uusiin ihmisiin. Hänellä on luottopiiri, johon kuuluu työyhteisö, perhe ja ystävät.

- En käy enää hakemassa uusia ystäviä mistään. Ihmiset tietävät lähtökohtaisesti kuka olen, niin aina jotenkin ajattelee, että tolla on jo joku ajatus musta, se on tosi ärsyttävä lähtökohta.

Vikman on tarkka omasta lähipiiristään ja siitä mitä hän jaksaa itsestään ja kenelle.

- Tosi vähän käyn ulkona bailaamassa, koska silloin yleensä helposti voi lähtee mopo käsistä ja kertookin kaikille ventovieraille ihan kaiken ja sitten on kylmä hiki otsalla seuraavana päivänä.

- On tosi paljon parempi, että en altista itseäni niille tilanteille hirveästi, mikä on silleen surullista, mutta toisaalta se on ihanaa, että pystyy asettamaan itselleen sellaisia raameja, jotka pitää tämän elämän jollain tapaa hallinnassa ja siedettävänä.

Vikmanin haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan alta. Jos linkki ei näy, löydät haastattelun myös täältä.

Lue myös: PMMP julkisti areenakiertueensa lämppärin - yksi tämän hetken kotimaisen räp-skenen menestyjistä

Lue myös: Blind Channel jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle: 'Tämä on ollut uskomaton matka'

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat