Kuva: Handout

Oho, suomalaisartistin levyllä vierailee kansainvälinen megatähti!

01.03.2016 20:00 - Mikko Räsänen

Herman sai kansainvälisen levytyssopimuksen, kun hänet kaapattiin Armin Van Buurenin Armada-levymerkille.

Suomalainen Hermanni Kovalainen eli Herman on solminut kansainvälisen levytyssopimuksen Armin Van Buurenin levy-yhtiön Armadan kanssa. Tuoreen sopimuksen myötä Herman pääsi todella nimekkääseen talliin, että Armadan artistirosteriin kuuluvat muun muassa sellaiset elektronisen musiikin suuret nimet kuin Paul Oakenfold, Chicane, John Dahlback ja Dimitri Vegas & Like Mike

- Olin onnekkaassa asemassa siinä mielessä, että useampi levy-yhtiö oli ilmaissut kiinnostuksensa yhteistyöhön. Minulle kaikista tärkein asia on, että ihmiset joiden kanssa teen töitä, ovat aidosti omistautuneita työlleen ja uskovat musiikkiini yhtä vahvasti kuin minä itse. Halusin tehdä yhteistyötä levy-yhtiön kanssa, jolla on vahva kokemus ja onnistumisia kansainvälisistä julkaisuista. Mielestäni Armada vastasi toiveitani ja vaikka keskusteluja käytiin muidenkin kanssa, valinta oli minulle kuitenkin aika helppo, Kovalainen kertoo Voice.fi:lle.

Herman julkaisi viime viikolla uutuussinglensä Tonight The World Is Mine. Kappaleella on mukana viisinkertainen grammy-voittaja CeeLo Green. Noin nimekkään megatähden saaminen levylle oli monen asian summa. Tarvittiin hyvä kappale ja hyvät kontaktit.

- Olen viimevuosina reissannut ympäri maailmaa työn puolesta ja tutustunut erilaisiin toimioihin musa-alalla. Eräs yhteistyökumppanini englannissa lähetti kappaleen demoversion CeeLo:lle kuunneltavaksi. Saimme palautteen häneltä hyvin nopeasti. CeeLo ilmoitti pitävänsä biisistä erittäin paljon ja sanoi haluavansa olla mukana, Kovalainen kertoo. 

Green asuu Los Angelesissa. Äänitykset tuotiin hänen kotikulmilleen.

- Biisi äänitettiin Atlantic Recordsin studiolla Los Angelesissa. CeeLo:sta henkilönä täytyy sanoa, että harvemmin tapaa tuon tason artistia, jolla on jalat niin tukevasti maassa. Hän on erittäin lämmin ja positiivinen persoona. Yhteistyö sujui erittäin hyvin ja kokemus oli kaikin puolin miellyttävä.

Suomalaisesta musiikista maailmalla tunnetaan parhaiten metalli ja raskas rock. Hermanin kaltaiset artistit avaavat kuitenkin ovia sille, että jatkossa yhä useampi elektronisen musiikin tekijä voisi ponnistaa täältä kansainväliselle uralle. Se on myös Kovalaisen itsensä toive. 

- Tulevaisuudessa toivon omalta osaltani pystyväni auttamaan myös muita suomalaisia muusikoita kansainvälistymään. Suomessa on suuri määrä lupaavia ja erittäin lahjakkaita muusikoita ja uskonkin, että seuraavat viisi vuotta tulevat olemaan käänteentekeviä suomalaisen musiikin kansainvälistymisessä.

Kuuntele uutuuskappale Tonight The World Is Mine alta.

Lue myös: Suomen lupaavin EDM-artisti valitsi parhaat konebiisit - katso top3-lista

Lue myös: Maailman parhaiten tienaavat DJ:t listattiin - yllättääkö ykkönen?

Lue myös: Millainen on eurodance-dj:n työpäivä? Katso kuvagalleria

Lue myös: Hermanin virallinen Facebook-sivu

Kilpailut

Uusimmat