Kuva: Shutterstock

Mitä ostaa äitienpäivälahjaksi? Vinkit lahjaideoihin pienemmälläkin budjetilla

04.05.2024 12:15 - Jasmin Mikkilä / jasmin.mikkila@bauermedia.fi

Lahjan voi myös tehdä itse, jolloin se voi olla lahjansaajalle entistä arvokkaampi.

Äitienpäivää vietetään ensi viikon sunnuntaina 12. toukokuuta. Moni voi miettiä, minkä lahjan ostaisi äidilleen äitienpäivälahjaksi. Kokosimme listauksen äitienpäivälahjaideoista, joita voi toteuttaa pienemmälläkin budjetilla.

1. Korut

Kauniita koruja voi löytyä myös kaupasta, mutta parasta tässä lahjaideassa on se, että voit tehdä sen myös itse! Mieti vain äitisi tyyliin sopiva koru KORU ja anna luovuuden kukoistaa! Koru voi olla ranne-, nilkka- tai kaulakoru. Vielä parempi, jos teet monta yhteensopivaa korua. 

(kuva: Shutterstock)

2. Leivo tai tee ruokaa

Kuinka usein olet kokannut tai leiponut äidillesi? Voit halutessasi kokata jotain hyvää ruokaa ja leipoa vaikka kakun ja pyytää äitisi syömään. Tämä voi olla äitienpäivän tiimoilla kaunis ele, koska useimmiten äidit ottavat vastuun kokkauksesta ja leipomisesta. Jos kuitenkin äitisi haluaa myös itse osallistua ruoanlaittoon, leivo tällöin jotain hyvää ja ota leipomuksesi mukaan, kun menet tapaamaan äitiäsi!

(kuva: Shutterstock)

3. Kukat ja suklaa

Klassista, mutta toimii aina. Voit valita äidillesi mieluisat kukat ruokakaupasta tai kukkakaupasta ja ostaa vain kylkeen suklaata tai vaikka kivan pullon. 

(kuva: Shutterstock)

4. Valokuva-albumi

Voit teettää kuvia sinun ja perheesi yhteisistä hetkistä, joista voit luoda vaikka oman kuva-albumin. Voit joko teettää netissä albumin tai voit halutessasi tehdä myös oman kirjan, johon liimaat yhteisiä kuvia teistä. Kuvien alle voit myös kirjoittaa tekstiä ja muistoja, jotka liittyvät kuvanottohetkeen. 

(kuva: Shutterstock)

5. Yhteistä aikaa

Yhteinen aika perheen kesken on varmasti jokaiselle äidille mieluinen lahja. Yhteinen aika voi tarkoittaa esimerkiksi lahjakorttia ravintolaan, jonkin uuden elämyksen tai urheilulajin kokeilemista yhdessä, tai lahja voi olla myös elokuvaliput. Tärkeintä tässä lahjassa on kuitenkin se, että vietätte aikaa yhdessä.

(kuva: Shutterstock)

6. Hemmottelulahja

Myös tämän voit toteuttaa pienemmälläkin budjetilla. Kokoa jokin pieni rasia, johon laitat hemmotteluun sopivia tavaroita. Voit ostaa esimerkiksi kasvonaamion, vartalovoiteen, kahvipaketin ja jotain hyvää syötävää.

(kuva: Shutterstock)

7. Muki

Tämä voi kuulostaa tylsältä lahjaidealta, mutta se voi olla äidillesi merkityksellisempi kuin uskotkaan. Valitse jokin kiva muki äitiäsi muistuttavalla kuvalla tai tekstillä, ja se tulee varmasti olemaan jatkossa äitisi lempikahvikuppi.

(kuva: Shutterstock)

8. Auttamislahjakortti

Tarjoa äidillesi itsetehty lahjakortti, jossa lupaat auttaa häntä esimerkiksi joissain siivouksissa. Kesän lähestyessä voit pestä ikkunat, ajaa nurmikon tai järjestää vaikka perheen kesken illallisen, jonka sinä kokkaat. Tämä lahjakortti tulee varmasti käyttöön!

(kuva: Shutterstock)

Lue myös: Tiedätkö äitienpäivän historian? Alkuperäisen juhlan syy oli eri kuin nykyään

Lue myös: Saako lahjan antaa eteenpäin? Voguen legendaarinen päätoimittaja Anna Wintour kertoo mielipiteensä

Lue myös: Paljonko rahaa valmistuvalle pitäisi viedä? Saako lahja olla käytetty? - poimi asiantuntijan vinkit

Kilpailut

Uusimmat