Kuva: Fotolia

8 huolestuttavaa merkkiä siitä, että olet yksipuolisessa parisuhteessa

09.12.2015 14:00 - Senja Rapila

Järjestitkö teille treffi-illan taas ilman kultasi apua ja jäit ilman seuraa leffailtana jälleen kerran?

Kun olet rakastunut, haluat tehdä kaikkesi parisuhteen onnistumiseksi. Välillä se voi kuitenkin olla vaikeaa, jos suhteen toinen osapuoli ei koe suhdetta sen arvoiseksi. Kaikki suhteet eivät onneksi ole yksipuolisia, mutta niitä on kuitenkin valitettavan paljon. Siksi onkin tärkeää tietää, milloin suhteesta kannattaa luopua. 

Katso kahdeksan merkkiä siitä, että olet yksipuolisessa parisuhteessa:

1. Sinä hoidat puhumisen

Sinä soitat hänelle, sinä laitat kaikki tekstiviestit. Saatat huomata jossain vaiheessa, että teet kaiken työn suhteessa, ja toista osapuolta ei kiinnosta suhteen hyvinvointi lainkaan. Jos et laita viestiä kumppanillesi, viikko voi vierähtää ilman minkäänlaista yhteydenpitoa.

Jos sinä ehdotat aina näkemistä ja teet suunnitelmat, ilman että toinen osapuoli osallistuu, voi se olla merkki yksipuolisesta parisuhteesta. Jos sinä otat aina ensimmäisenä yhteyttä kumppaniisi, voi olla aika siirtyä seuraavaan kappaleeseen elämässä.

2. Kumppanisi ei tee vastapalveluksia

Kumppanisi ei koskaan epäile palvelusten pyytämistä, mutta kun tulee vastapalveluksien aika, hän on liian kiireinen auttamaan. Hänellä voi olla liikaa töitä tai sovittuja menoja. Kumppanisi voi myös suuttua pyytämästäsi palveluksesta. Hän voi ilmoittaa, että pyydät häneltä mahdottomia. Kumppanisi mielestä hänellä ei ole minkäänlaista velvollisuutta tehdä vastapalveluksia.

3. Hän valitsee ystävänsä sinun sijastasi

Kun kumppanisi lähtee ulos ystäviensä kanssa, hän ei pyydä sinua mukaan edes kohteliaisuudesta. Kun hän haluaa viettää illan elokuvia katsoen, ei hän kutsu sinua luokseen. Jos yrität mainita hänelle asiasta, hän syyttää sinua turhasta nalkuttamisesta.

4. Haluat pyydellä anteeksi

Jos olet yksipuolisessa parisuhteessa, kumppanillasi on varmasti tapana tehdä olostasi mahdollisimman huono. Näissä tilanteissa sinulle tulee pakostikin sellainen olo, että juuri sinun pitäisi pyytää anteeksi.

Jos olet esimerkiksi kyseenalaistanut parisuhteenne, hän tekee todennäköisesti siitä asian, jota tulet pyytelemään myöhemmin anteeksi. Jos tarvitset häneltä tukea, hän voi lytätä tarpeesi ja vaihtaa puheenaihetta.

5. Sinulla on tarve selitellä hänen käytöstään

Jos kumppanisi ei osallistu lainkaan perheesi viettämiin juhliin tai muihin tilaisuuksiin, saattaa se herättää kysymyksiä. Tässä tilanteessa koet tarpeelliseksi selitellä hänen tekojaan: ”Kyllä hän olisi halunnut tulla, mutta…”

Jos sinulla on jatkuva tarve vakuutella sukulaisiasi sekä ystäviäsi siitä, että suhde on sinulle oikea, kannattaa miettiä asiaa uudelleen. Mikä suhteesta tekee sinulle oikean?

6. Hän sivuuttaa parisuhteen ongelmat

Kun yrität puhua kumppanillesi parisuhteen ongelmista ja tarpeista, hän saa aiheutettua sinulle huonon omantunnon pelkästään siitä, että otit asian puheeksi.

Jos sinä kerrot antavasi kaiken suhteelle ja yrität saada sen toimimaan, kumppanisi saattaa vain pyöritellä silmiään. Samalla hän ärsyyntyy siitä, kuinka sinä jankutat samasta asiasta uudelleen ja uudelleen. 

Kumppanisi ei halua ottaa kantaa suhteen ongelmiin sen vuoksi, että hän ei välitä siitä tarpeeksi.

7. Olet jatkuvasti stressaantunut

Huolehdit jatkuvasti siitä, että parisuhde on päättymäisillään, ja että se olisi sinun vikasi. Saatat murehtia myös sitä, että rakkaudenosoituksesi tuntuvat vain ärsyttävän kumppaniasi enemmän.

Sinun tulisikin ottaa aikaa suhteen tarkasteluun, mutta se ei tarkoita sen ylianalysointia. Jos kumppanisi saa sinut aina stressaantuneeksi ja epävarmaksi, sinun ei todennäköisesti tulisi olla hänen kanssaan.

8. Hän ei välitä sinusta

Jos sinusta tuntuu, että kumppanisi ei välitä sinusta: voit olla oikeassa. Jos olet joutunut yksipuoliseen parisuhteeseen, kumppaniasi ei todellakaan kiinnosta sinun menosi tai hyvinvointisi. Hän ei halua tehdä sinua onnelliseksi, vaan hän on kiinnostunut vain omasta hyvinvoinnistaan.

Hyvä, välittävä kumppani on aidosti kiinnostunut sinun tekemisistäsi: hän kysyy vointiasi säännöllisesti ja ehdottaa ajoittain tapaamista. Jos olet yksipuolisessa suhteessa, ei kumppanisi tule muuttamaan käytöstään koskaan, sillä häntä ei kiinnosta suhteen tulevaisuus. Mitä nopeammin ymmärrät asian, sitä nopeammin pystyt siirtymään elämässäsi eteenpäin.

Lue myös: 13 riipaisevaa tarinaa: Silloin tiesin, että eroamme

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat