Avioeroissa toistuu 2 tyypillistä kaavaa - tunnista varoittavat merkit ajoissa
Vaikka rakkaus olisi seurusteluaikoina kukoistanut, ei avioliitto oman rakkaan kanssa saatakaan osoittautua pelkäksi ruusuilla tanssimiseksi. Avioparit eroavat tyypillisesti joko avioliiton alkutaipaleella, noin muutaman vuoden päästä papin aamenesta, tai vasta monien vuosien päästä, kun ongelmallista suhdetta on yritetty pitää pystyssä epätoivoisesti liiankin pitkään.
Amerikkalaisen psykologin John Gottmanin mukaan on olemassa kaksi tyypillistä käyttäytymismallia, jotka johtavat suurella todennäköisyydellä avioeroon. Usein avioliiton alkutaipaleella eroavien ihmisten liitoon on tullut jossain vaiheessa suhdetta jokin iso ongelmatekijä, joka on synnyttänyt avioparin välille kitkaa. Kun ongelmat kasvavat kasvamistaan, tilanne päätyy todennäköisesti pariskunnan eroon. Rakastavaisista tulee yhtäkkiä toistensa vihamiehiä, kun tilanne on päässyt kärjistymään pahimmilleen.
Toisessa tyypillisessä avioerotilanteessa eropaperit päädytään kirjoittamaan vasta sitten, kun avioparilla on takanaan monien vuosien yhteinen taival. Yhtäkkiä pariskunnan elämä täyttyy tyhjyydellä ja hiljaisuudella. Ruokapöydässä ei puhuta, seksiä ei enää ole eikä arkisista hellyyden osoituksista ole tietoakaan. Kun piinaava ja kylmä perhetilanne on kestänyt pitkään ja pariskunnan yhteiset lapset ovat kasvaneet jo aikuisiksi, päättää moni pari laittaa lusikat jakoon.
Lue myös: Onko ero edessä? Merkit, jotka kertovat suhteen huonosta tilasta
Lähde: Business Insider