Minkä värinen viini aiheuttaa pahimman krapulan? Tiede selvitti
Toisille ihmisille punaviini aiheuttaa pahimman krapulan juhlien jälkeisenä päivänä, kun taas toisten mielestä valkoviini tekee eniten tuhojaan mahassa. Tiede on nyt selvittänyt, minkä värinen viini aiheuttaa todellisuudessa pahimman olon ja miksi. ABC-sivusto kertoo, kuinka professori Steve Allsopin mukaan kyse on alkoholin sisältämistä kongeneereista.
Kongeneerit ovat käymisprosessissa muodostuvia haitallisia aineita, jotka saavat aikaan huonon olon seuraavana päivänä. Mitä enemmän kongeneereja juomassa on, sitä tummempaa se on. Eli tätä logiikkaa käyttäen punaviini on se, joka aiheuttaa todennäköisemmin kamalan olon seuraavana päivänä.
Toki seuraavan päivän olotilaan vaikuttaa myös moni muukin asia, kuten juodun alkoholin määrä tai se, kuinka nopeasti juo. Jos kuitenkin haluaa olla hieman ystävällisempi keholleen, kannattaa valita vaaleampia alkoholijuomia tummempien sijaan.
Lähde: Cosmopolitan
Lue myös: "Mennään yksille" johtaa usein känneihin - tiede selvitti, miksi tulet kotiin lopulta humalassa