Tiesitkö? Myös suosikkivihannekset voivat lisätä turvotusta
Kasvikset ovat merkittävä osa terveellistä ruokavaliota, mutta saattavat pitää sisällään myös useita erilaisia terveyshaittoja. Popsugar -sivustolla julkaistussa artikkelissa nimittäin todetaan, että useat eri kasvikset saattavat aiheuttaa esimerkiksi turvotusta siinä missä hiilihydraatitkin.
Vaikka kasvisten kalorimäärät ovat hyvin vähäisiä ja ravintoarvot erityisen korkeita, kannattaa niitä syödessä huomiota kuitenkin kiinnittää erityisesti myös ruokailumääriin. Ongelmilta välttyy kuitenkin helposti esimerkiksi pureskelemalla ruoan perinpohjaisesti, sekä juomalla ruokailun yhteydessä runsaasti vettä.
Alle on listattu, mitkä kasvikset aiheuttavat erityisen herkästi turvotusta. Esimerkiksi erilaiset kaalit ovat listalla useampaan otteeseen.
Turvotusta saattavat aiheuttaa siis esimerkiksi:
1. Parsakaali
2. Keräkaali
3. Lehtikaali
4. Kukkakaali
5. Rocket -herne (keltasiemeninen hernelajike)
6. Pinaattikiinankaali
7. Ruusukaali
8. Ruokaretikka eli retiisi
9. Nauris
10. Rehuydinkaali
Lue myös: Ennaltaehkäise turvotusta tehokkaasti - vinkit, joilla onnistut
Lue myös: Turvottaako taas? 6 ruoka-ainetta, jotka laskevat pöhötystä tehokkaasti
Lähde: Popsugar