Treenin skippaamisesta ei tarvitse potea huonoa omatuntoa - 5 vinkkiä, joilla nujerrat tunteen
Syyllisyys ja huono omatunto hiipivät monen mieleen, kun sohva houkuttaa enemmän ja treeni jää välistä. Itseään on kuitenkin turha ruoskia ja muutaman ajatuksen harjoittelemalla karkoitat syyllisyyden tunteen lepopäivinä.
Vinkit, joilla pyristelet huonosta omatunnosta
1. Treenaamisen kuuluu lisätä hyvinvointia, ei heikentää sitä. Urheilemaan ei siis pitäisi joutua esimerkiksi jaksamisensa tai mielenterveytensä kustannuksella. Urheilu nostaa mielialaa, paitsi jos lataat treenin myrkyllisillä ajatuksilla kuten ajatuksella kalorien polttamisesta.
2. Valitse oikeasti miellyttävä laji. Käytkö salilla veren maku suussa vain, koska haaveilet lihaksista ja näkyvistä tuloksista? Urheilun ainoa tarkoitus ei pitäisi olla vain saavutetut tulokset, vaan syytä olisi valita laji, jonka parissa myös aidosti viihtyy ja nauttii olostaan. Kun treeni ei ole pelkkää tulosten tavoittelua, ei omatuntokaan soimaa väliin jätetyistä kerroista.
3. Tarkista asenne. Treenatessa kannattaa muistaa, että olet urheilemassa huolehtiaksesi kehostasi, et kurittaaksesi sitä. Älä soimaa itseäsi treenin skippaamisesta, vaan kehu ja taputa olalle ylpeydestä niillä kerroilla, kun pystyt liikuttamaan kehoasi ja jaksat tehdä töitä hyvinvointisi eteen.
4. Määrä ei korvaa laatua. Kannattaa opetella pois ajatuksesta, että mitä useammin jaksaa lähteä treenaamaan, sitä suuremmat hyödyt saavuttaa. Säännöllisyys on toki hyväksi, mutta joka päivä ei tarvitsekaan jaksaa, sillä ylikuormittuneena urheillessa treenien määrä ei korvaa niiden laatua.
5. Lepopäivät ovat välttämättömiä. Lepopäivien pitämisestä ei pitäisi soimata itseään, sillä ne ovat urheilun kannalta hyvin oleellisessa asemassa. Kehitys tapahtuu levossa, joten palautuminen on todellakin yhtä tärkeää kuin itse treeni.
Lue myös: 8 hälytysmerkkiä, joista tiedät, että treenaat liian kovaa
Lähde: Insider