Vaihda sipsit pähkinöihin – 5 sydänystävällistä ruokavalintaa
Kaikki tietävät rasvan ja sokerin rasittavan sydäntä. Molempia löytyy kuitenkin väistämättä kaikista lempiherkuistamme.
Hyvä uutinen on silti se, ettei kaikesta hyvästä tarvitse terveellisyyden nimissä luopua. Lähes kaikille ruoille kun löytyy terveellisemmät korvikkeet.
Kun seuraavan kerran himoitset herkkuja, kokeile mieluummin oheisia vaihtoehtoja. Ne maistuvat hyviltä ja sydämesi kiittää.
1. Laita kaurapuurosi päälle mustikoita, älä sokeria
Mustikat ovat yksi terveellisimmästä olemassa olevista ruoista, sillä ne edistävät sydämen ja koko kehon terveyttä. Mustikat ovat vähäkalorisia ja sisältävät runsaasti esimerkiksi kuitua ja C-vitamiinia. Mustikoita kannattaakin pakastaa kesäaikaan, jotta niitä voi syödä myös talvella.
2. Korvaa voileipäsi tai hampurilaisesi juusto tomaatilla ja salaatilla
Salaatti ja tomaatti sisältävät runsaasti esimerkiksi vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua, eikä niissä ei ole käytännössä yhtään rasvaa.
3. Napostele sipsien sijaan saksanpähkinöitä
Saksanpähkinöistä saa sydäntä, aivoja ja ihoa helliviä omega 3 -rasvahappoja. Ne sisältävät myös E-vitamiinia.
4. Valitse voin sijaan oliiviöljy
Oliiviöljyssä on paljon sydänystävällisiä tyydyttämättömiä rasvoja. Lisäksi se sisältää paljon antioksidantteja, kuten E-vitamiinia ja polyfenoleita, jotka suojelevat verisuonia ja muita sydämen osia.
5. Juo limun sijasta lasillinen punaviiniä
Kohtuullisen alkoholinkäytön on osoitettu edistävän sydämen terveyttä. Erityisesti punaviini sisältää polyfenoleita, kuten resveratrolia, joka on yhdistetty hyvän kolesterolin lisääntymiseen ja tulehdusten vähentymiseen.
Lähde: Huffington Post