Ainutlaatuinen suomalaishanke tuo älytutin vauvan suuhun

27.09.2014 08:15 - Eeva Rajala

Teknologian tutkimuskeskus VTT kehittää digitaalista äitiyspakkausta, jonka tavoitteena on tehdä muun muassa lapsen terveydentilan seuraamisesta helpompaa ja kattavampaa.

Digitaalisessa äitiyspakkauksessa olisi mukana muun muassa älytutti, joka antaa tietoa esimerkiksi vauvan liikkumisesta, imutehosta ja lämpötilasta. Äitiyspakkaukseen kuuluisi myös vauvan unirytmiä mittaava petianturi, josta älytutin lailla tiedot siirtyisivät bluetooth-tekniikalla tietokoneelle. Koneella puolestaan voi olla koottuna esimerkiksi tiedot äidin ruokavaliosta ja raskauden etenemisestä sekä lapsen kasvukehityksestä.

Toistaiseksi pienille lapsille ja perheille suunnattuja digitaalisia terveyssovelluksia on tarjolla niukasti. Nyt visioidun ja kansainvälisesti ainutlaatuisen konseptin tarkoituksena on vähentää äitien ja vauvojen hyvinvointiin liittyviä huolia ja helpottaa arkea. Lisäksi hanke selvittää, voidaanko joitakin raskauteen ja vauvan kehitykseen liittyviä asioita seurata kotona ja hoitaa digitaalisesti. Näin voitaisiin myös tehostaa neuvolakäyntejä.

VTT on parhaillaan hakemassa kumppaneita kyseisen äitiyspakkauksen kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Tutkimuskeskuksesta arvioidaan, että tuote voisi olla markkinoilla jo lähivuosina.

Lähde: VTT

Kilpailut

Uusimmat