Karita Tykkä kannustaa muuttamaan aamupalarutiinit: "Puuron voi jättää iltaan"

07.04.2015 07:15 - Reija Saarinen

Aamupalan ei tarvitse noudattaa samaa kaavaa, sen tietää myös raakaruokaan perehtynyt Karita Tykkä.

Karita Tykkä on nainen, joka nauttii raakaruokailusta. Onpa näistä Karitan kehittelemistä  herkuista koottu jopa aamupala- ja brunssikirja. Millainen sitten on hänen mielestään hyvä aamupala?

- On vaikeaa sanoa, mikä on hyvä aamupala. Se voi olla lähes mitä vain, ei pelkästään puuroa tai smoothieta. Itselläni siihen kuuluu aina rasvoja, sillä ne pitävät nälän loitolla pidempään ja auttavat rasvaliukoisia vitamiineja imeytymään. Mutta tosiaan jos siltä tuntuu, voi aamupalaksi nauttia vaikka palan raakakakkua, Karita toteaa.

Puuron voi hänen mukaansa siirtää hyvinkin vaikka iltaruoaksi.

- Itselleni puurot kuuluvat enemmänkin iltaan, sillä ne rauhoittavat kehoa ja mieltä. Proteiinit ja rasvat sen sijaan stressaavat kehoa ja antavat näin potkua päivään.

Lue myös: Karita Tykkä: Olisi ihanaa, jos pitkästä aikaa saataisiin Miss Suomi, joka ei aiheuta kohuotsikoita

Kilpailut

Uusimmat