Kuva: Fotolia
Ruokailutilan meluisuus vaikuttaa makuelämykseen - lue miten
Tuore tutkimus selvitti, kuinka hurisevassa lentokoneessa syövät maistavat ruokansa.
Tutkimuksessa 48:lle miehelle ja naiselle annettiin viittä perusmakua nestemäisessä muodossa - makeaa, suolaista, hapanta, karvasta ja umamia. Miehet ja naiset maistoivat näitä joko huoneessa, jossa oli normaali taustaääni tai toisessa tilassa, johon oltiin luotu meluinen lentokoneen matkustustila.
Tutkimuksen mukaan suolainen, hapan ja karvas maistuivat samalle kummassakin tilassa, kun taas umami ja makea eivät. Meluisassa tilassa makea koettiin miedompana ja umami taas maistettiin voimakkaammin. Tutkimuksen tekijöiden mielestä tuloksia voitaisiin hyödyntää esimerkiksi juuri lentokoneissa tarjottavien ruokien suunnittelussa.
Lue myös: Maistuuko greippi liian happamalta? Paranna makua yllättävällä keinolla
Lähde: Time