Karu totuus lentokoneruoasta

07.01.2010 10:45 -

Matkailulehti Mondon seuraavassa numerossa kerrotaan 17 karua faktaa lentokoneruosta. Lehden päätoimittaja Heikki Valkama paljasti Voicen Heräämössä pari karua totuutta ennakkoon.

Ruoka tarjoillaan lentokoneessa höyryävän kuumana ja siitä voi helposti saada sen vaikutelman, että ruoka olisi tuoretta. Heikki kertoo, että asia ei näin kuitenkaan yleensä ole. Pöperöt valmistetaan usein paria kuukautta aiemmin ja pakastetaan käyttöä varten.

Ruoka lennoilla ei yleensä maistu myöskään miltään, koska mausteita on käytetty niin, että kokonaisuus tyydyttäisi kaikkien makuvaatimuksia. Ilmanpaine tekee myös omat temppunsa ja turruttaa makunystyröitä sen verran, että villemmät maut jäävät pois.

Suomesta lähtevien lentojen ruokia ei kannata myöskään kauheasti vertailla, koska ne tulevat samasta paikasta. Suomessa on Valkaman mukaan kaksi firmaa, jotka hoitavat lentojen catering-tarjoilun.

Kilpailut

Uusimmat