Korealaistiedemiesten kova väite: Viina joka ei aiheuta krapulaa!
Chungnamin yliopistossa työskentelevien tutkijoiden keksintö perustuu hapen lisäämiseen alkoholijuomiin. Happirikastettu 20% alkoholia sisältävä juoma poistui koehenkilöiden elimistöstä noin 20-30 minuuttia nopeammin kuin tavallinen vastaava juoma.
Asiasta raportoineen io9-sivuston mukaan vaikutus myös kertautuu, jolloin lopputuloksena alkoholi poistuisi ihmisen elimistöstä puolet normaalia nopeammin. Käytännössä siis humalaisilta unilta herättäisiin juhlien jälkeen ilman krapulaa.
Ilmiö perustuu siihen, että ihmisen elimistö käyttää happea alkoholin hajoittamiseen ja happirikastettu alkoholi häviää siksi nopeammin.
Tutkimus herättää myös paljon kysymyksiä. Millaisten juomien kanssa menetelmä toimii? Mitä makuhaittoja siitä on?
Kilpailut
Uusimmat
Jari-myrsky aiheutti vahinkoa ympäri maata: "Lumimyrskyjen harvinaisemmasta päästä"
Tony Kakon luotsaaman Himmelkraftin ensisinkku julki: "Nauti Uraniumista"
Poliisi lisää läsnäoloa kouluissa - luvassa virtuaalioppitunteja
Suuri joukko lapsia suuntasi tänään työpaikoille - tarkoituksena opettaa, miten yhteiskunta toimii
Etenkin yksi asia estää usein naisen ryhtymisen yrittäjäksi
Näytä lisää