Korealaistiedemiesten kova väite: Viina joka ei aiheuta krapulaa!
Chungnamin yliopistossa työskentelevien tutkijoiden keksintö perustuu hapen lisäämiseen alkoholijuomiin. Happirikastettu 20% alkoholia sisältävä juoma poistui koehenkilöiden elimistöstä noin 20-30 minuuttia nopeammin kuin tavallinen vastaava juoma.
Asiasta raportoineen io9-sivuston mukaan vaikutus myös kertautuu, jolloin lopputuloksena alkoholi poistuisi ihmisen elimistöstä puolet normaalia nopeammin. Käytännössä siis humalaisilta unilta herättäisiin juhlien jälkeen ilman krapulaa.
Ilmiö perustuu siihen, että ihmisen elimistö käyttää happea alkoholin hajoittamiseen ja happirikastettu alkoholi häviää siksi nopeammin.
Tutkimus herättää myös paljon kysymyksiä. Millaisten juomien kanssa menetelmä toimii? Mitä makuhaittoja siitä on?
Kilpailut
Uusimmat
Suomalainen makeisyritys valittiin maailman parhaaksi lakritsin valmistajaksi
Yksi maa jättäytyy pois Euroviisuista: "Päätös ei ollut helppo"
Heliövaara ja Patten etenivät uransa ensimmäistä kertaa neljän parhaan parin joukkoon Australian avoimissa
Norjalaiselta mediakonserni irtisanoo 13 prosenttia työvoimastaan
Roihuvuoren kirsikkapuiston puut kokivat kovan kolauksen hoitovirheen vuoksi: "Tämä on todella surullinen uutinen"
Näytä lisää