Korealaistiedemiesten kova väite: Viina joka ei aiheuta krapulaa!
Chungnamin yliopistossa työskentelevien tutkijoiden keksintö perustuu hapen lisäämiseen alkoholijuomiin. Happirikastettu 20% alkoholia sisältävä juoma poistui koehenkilöiden elimistöstä noin 20-30 minuuttia nopeammin kuin tavallinen vastaava juoma.
Asiasta raportoineen io9-sivuston mukaan vaikutus myös kertautuu, jolloin lopputuloksena alkoholi poistuisi ihmisen elimistöstä puolet normaalia nopeammin. Käytännössä siis humalaisilta unilta herättäisiin juhlien jälkeen ilman krapulaa.
Ilmiö perustuu siihen, että ihmisen elimistö käyttää happea alkoholin hajoittamiseen ja happirikastettu alkoholi häviää siksi nopeammin.
Tutkimus herättää myös paljon kysymyksiä. Millaisten juomien kanssa menetelmä toimii? Mitä makuhaittoja siitä on?
Kilpailut
Uusimmat
3 joulukukkaa, jotka selviävät lähes ilman hoitoa
Nicole Kidman toi onnistuneesti ikonisen pankkimaailmasta tutun kuosin pukuunsa
Ahdistavatko lähestyvät pyhät? Asiantuntija kertoo, mitä kannattaa ja mitä ainakaan ei kannata tehdä
5 kirjavinkkiä viime hetken pukinkonttiin tai lomaluettavaksi
Kasmir avoimena isyydestä: 'Elämässäni on kaksi asiaa, jotka ovat tärkeämpiä kuin mikään muu'
Näytä lisää