Matkailualan ammattilainen vastaa: Kannattaako ulkomailla syödä katukeittiöissä?

04.12.2010 12:00 -

Ulkomaanmatkoilla mielessä saattaa pyöriä pelko vatsataudista. Matkailulehti Mondon päätoimittaja Heikki Valkama vakuuttaa, että ulkomaanreissuilla nimenomaan katukeittiöistä saa tuoreinta ruokaa.

Valkaman mukaan on jopa virhe syödä matkalla pelkästään hienoissa hotelleissa ja länsimaista ruokaa.

- Koska ne on ne, mitkä on vaarallisia, kun kukaan paikallinen ei syö niitä. Ne ainekset ovat saattaneet olla jääkaapin pohjalla jo pitkään, ennen kuin ne valmistetaan, Valkama kertoo Voicelle.

Paikallisten omia herkkuja voi sitä vastoin nauttia yleensä huoletta.

- Kun menee katukeittiöön, niin se ruoka vaihtuu koko ajan ja se tulee tuoreena joka aamu torilta. Melkeinpä se ennakkoluuloisuus on vatsan kannalta vaarallisempaa kuin turvallisuushakuisuus, Valkama kertoo.

Ulkomailla kannattaa hakeutua ruokailemaan paikkoihin, joissa paikalliset itse syövät.

- Juuri vatsataudin saa niin paljon helpommin jostain olevinaan hienosta ravintolasta, mies tiivisti.

Kilpailut

Uusimmat