Matkailuekspertti tyrmää hotelliruoat: Katuruoka parasta

09.05.2011 14:15 - Eeva Rajala

Suurkaupungeissa, varsinkin Aasiassa, lähtökohtana on se, että katukeittiöistä saa parhaan ruoan. Näin kertoi matkailulehti Mondon päätoimittaja Heikki Valkama.

Heikki Valkama sanoi Voicelle, että usein matkailijat ajattelevat, että katukeittiöt ovat vähän likaisen näköisiä.

- Mennään mieluummin hienoon hotelliin ja syödään ravintolassa. Mutta usein on niin, että hotelleissa ei käy paikallisia, eikä oikeastaan kukaan. Se pihvi lojuu siellä jääkaapissa kolme viikkoa kunnes sitten joku länsimaalainen turisti tulee viimein hienoon ravintolaan. Se vatsatauti, mikä tulee, tulee sieltä, Valkama selventää.

Katukeittiöiden paremmuudesta hotelleihin verrattuna kertoo Valkaman mukaan muun muassa se, että katukeittiöissä vaihtuu ruoka koko ajan. Siellä käy tavallinen kansa ja ruoan on myös pakko olla hyvää. Pienten ja halpojenkin paikkojen on oltava todella hyviä, sillä kilpailu on niin kovaa.

- Esimerkiksi Bangkokissa on suorastaan darwinistinen parhaimpien selviytymiskamppailu meneillään. Jos katukeittiö on paskaa, kukaan ei mene sinne, se kuolee äkkiä. Parhaisiin katukeittiöihin, joissa saa eurolla safkat, kansa jonottaa.

Lisää ruokavinkkejä matkailuun löytyy uudesta Mondo-lehdestä, missä paljon reissaavat suomalaiset vinkkaavat, miten syödä hyvin matkalla. Valkaman vierailun Voicen Heräämössä näet alta.

Kilpailut

Uusimmat