Black Swan -elokuvasta tulossa oikeusjuttu

30.09.2011 13:10 - Eeva Rajala

Palkittu Black Swan -elokuva on saamassa jälleen kerran lokaa niskaansa.

Hittielokuvan työharjoittelijat ovat haastaneet Fox Searchlight -tuotantoyhtiön oikeuteen harjoitteluidensa sisällöstä. Palkattomia työharjoittelijoita ei perehdytetty millään tavalla, eikä työharjoittelu vastannut mitenkään heidän koulutusta.

Haasteen takana ovat 42-vuotias Eric Glatt ja 24-vuotias Russell Nelson yrittävät nostaa ryhmäkanteen, jotta muutkin palkattomat harjoittelijat lähtisivät taistoon mukaan. Haasteen alulle panijat kertovat New York Times -lehdessä, että heidän töihinsä eivät kuuluneet elokuvantekoon liittyvät asiat, vaan he keittivät kahvia, ottivat työntekijöiltä lounastilauksia, siivosivat toimistoja ja veivät roskia.

- Ainoa asia, jonka opin harjoittelun aikana on, että pitää olla nirsompi valitessaan työpaikkoja, haasteen tehneet kertovat.

Tuotantoyhtiö ei ole vielä vastannut haasteeseen. Black Swan -elokuva joutui aiemmin tänä vuonna kunnon pyöritykseen, kun eräs stunttitanssija väitti, ettei elokuvan tähti Natalie Portman oikeasti tanssi elokuvassa, vaan se on stuntti.

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat