Suomalaisnäyttelijä huumesyytteestä: Olin päissäni kun tilasin

14.03.2012 07:45 - Eeva Rajala

Putous-ohjelman entiselle ohjaaja-käsikirjoittajalle Jani Volaselle vaaditaan sakkoja huumausainerikoksesta, kertoo iltapäivälehdet.

Syyttäjän mukaan 40-vuotias Jani Volanen toi laittomasti maahan netin kautta tilaamiaan huumesieniä. Rikos paljastui tullivalvonnassa viime marraskuussa. Paketti oli tulossa Hollannista ja se sisälsi 26,6 grammaa Psilosybe-sieniä.

Tryffelit olivat tarkoitettu itselleni ja kuulemma tunnin nauramiseen, Volanen kertoi Ilta-Sanomien mukaan kuulusteluissa. Iltalehdessä Volanen kertoo joutuneensa tähän tilanteeseen omien kokeilunhalujensa vuoksi. Hän kuitenkin korostaa, ettei tiennyt kyseessä olevan laiton päihdeaine.

- Eräs puolalainen jätkä suositteli minulle niitä duunireissulla. Hän sanoi, että ne ovat laillisia ja että niitä voi tilata nettikaupasta luottokortilla, Volanen kertoo.

Nettikaupassa oli tarjolla kaikenlaisia sieniä, joita ei toimiteta Suomeen. Tämän jälkeen Volanen oli huomannut, että kaupassa on tarjolla myös tryffeleitä, joita luvattiin toimittaa minne tahansa.

- Päättelin siis, että he tietävät Suomen lainsäädännön. Jos olisin tiennyt ne laittomiksi, en tietenkään olisi ruvennut tilaamaan niitä postin kautta, mies jatkaa lehdessä.

Volanen vakuutta siis, ettei hän tiennyt saavansa lähetyksen laittomia psilosybe-sieniä.

- Sellaiset termit eivät sano minulle mitään. Sitä paitsi olin vähän päissäni, kun tilasin ne, Volanen myöntää.

Syyttäjä vaatii Volaselle noin 30 päiväsakkoa. Volanen arvelee Ilta-Sanomissa, että jutusta tulee varmaankin hirveät sakot.

Lähde: Iltalehti, Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat