Puistattava, pelottava ja upea yhtä aikaa: Oscar-voittaja Black Swan televisiossa tänään

04.11.2013 11:15 - Heli Thoren

Natalie Portmanin tähdittämä balettidraama avaa ovet tanssijoiden kulisseihin.

Black Swan on elokuva, jota katsoessa ei tiedä, mitä tuntisi. Paikoitellen elokuva on kauhua parhaimmillaan, toisinaan taas rakkausdraamaa. Kaunista balettielokuvaa ei kuitenkaan kannata odottaa. Suurimman osan ajasta elokuva kourii ja ahdistaa, mutta koukuttaa silti katsomaan lisää.

Black Swan sai ilmestyessään runsaasti median huomiota. Balettipiirit närkästyivät. Portmanin hurja harjoitusrutistus balettiliikkeiden suhteen ei saanut kiitosta tanssijoilta - päinvastoin. He valittivat, että pääosaa esittävän Natalie Portmanin verrattain lyhyt harjoitusrupeama antaa käsityksen, että kenestä tahansa olisi ballerinaksi. Myös elokuvassa esitetyt raa'at balettikulissit vihastuttivat alan piirejä. Heidän mukaan elokuva antaa väärän kuvan tanssijoista.

Niin tai näin, Portmanin suoritus näyttelijänä on huikea, käsikirjoitus on mukaansatempaava ja elokuva on kaunistakin katsottavaa. Leffa oli Oscar-gaalassa ehdolla useammassa kategoriassa, muun muassa Parhaana elokuvana. Black Swan sai yhden pystin, Natalie Portmanin Oscarin arvoisesta suorituksesta.

Black Swan, klo 21.00, Sub

Kilpailut

Uusimmat