Kuva: AOP

Marc on pelastanut jo yli 1000 karvaturria - olisivat päätyneet Kiinan koiranlihafestivaaleille

23.06.2016 22:15 - Joose Koskiranta

Yhdysvaltalainen eläinaktivisti Marc Ching on seitsemättä kertaa Aasiassa vapauttamassa koiria

Kiinalaisen Yulinin kaupungin kestävät koiranlihafestivaalit polkaistiin käyntiin tiistaina. Kymmenen päivää kestävien festareiden takia yli 10 000 koiraa teurastetaan. Joka vuosi Kiinassa tapetaan 10-20 miljoonaa koiraa. 

Jokavuotinen tapahtuma pidetään kesän alussa, sillä perinteisen uskomuksen mukaan koiranliha auttaa vartaloa selviytymään kuumista kesäkuukauksista. Lisäksi niiden lihan kerrotaan olevan parempaa, jos niitä kidutetaan teurastuksen yhteydessä. 

Amerikkalainen eläinaktivisti Marc Ching matkusti Kiinaan pelastaakseen karvakuonot karulta kohtalolta. 

Tiistaihin mennessä Ching ja hänen kollegansa Valarie Ianniello ovat saaneet pelastettua yli 1000 koiraa kuudesta eri teurastamosta. 

Aiemmin Ching on ollut kuusi kertaa eri puolilla Aasiaa pelastamassa koiria.

Eri pelastustyylejä

Chung on kehittänyt eri tyylejä pelastaessaan koiria. Joskus hän esittää olevansa lihanostaja ja lähettää ostamansa koirat hoitoon Yhdysvaltoihin.

Joissain tapauksissa hän taas auttaa teurastamon omistajaa löytämään uuden tulolähteen. Hän on muun muassa avustanut yhtä teurastajaa perustamaan nuudeliravintolan. 

Facebookissa Ching kertoo matkansa festareille olleen hankala. Matkan aikana hänet on muun muassa pidätetty ja pahoinpidelty. Vaikka Kiinan hallitus ei tue festivaalia millään tavalla, ovat viranomaiset yrittäneet pysäyttää Chingin ja hänen kollegoidensa aikeet kaikin keinoin. 

Alta voit nähdä lisää Chingin mietteitä pelastusoperaatioista. 

"He pilaavat festivaalimme"

Myös kiinalaisaktivistit ovat ottaneet yhteen paikallisten kanssa. 

- Tulimme Yuliniin kertomaan, että koirat ovat ystäviämme. Heidän ei pitäisi tappaa koiria noin karulla tavalla. Lisäksi monet heidän tappamat koirat ovat lemmikkikoiria, Yang Yuhua sanoi. 

Raportit kertovat, että poliisi on puuttunut useasti aktivistien ja festarivierailijoiden erimielisyyksiin. 

Monet ovat kuitenkin sitä mieltä, että monta vuotta kestänyttä perinnettä voi noin vain lopettaa.

- Koiranlihafestivaaleja ollaan pidetty vuosia. Emme voi vain lopettaa sitä sen takia, että aktivistit rakastavat koiria, sanoi Huang, joka ei halunnut antaa etunimeänsä.

- He eivät halua meidän syövän koiranlihaa. Me syömme koiranlihaa juhlistaaksemme festareja. Nyt aktivistit ovat kuitenkin pilanneet kaiken. 

Lue myös: Hurja selviytymistarina: Vauva syntyi aivot pääkallon ulkopuolella

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat