Harvinaista herkkua! Et ole välttämättä koskaan maistanut oikeaa wasabia, vaikka niin luulitkin
Wasabikasvi, eli maustekrassi, on kasvi, joka kasvaa Japanissa luonnonvaraisena. Siitä tehtyä maustetahnaa käytetään monien japanilaisten ruokien mausteena. Muualla kuin Japanissa on kuitenkin suuri ongelma: lisukkeena tarjottu wasabi ei välttämättä ole oikeasta wasabista tehtyä, kirjoittaa Metro-lehti.
Syy siihen, miksi tästä herkullisesta sushin lisukkeesta tehdään usein "halvempia" versioita on, että oikea wasabi on hyvin kallista ja vaikeaa valmistaa: Wasabi-kasvi täytyy pitää jatkuvasti raikkaan veden äärellä, eikä sitä voi kasvattaa suuria määriä yhdessä.
YouTubeen lisätyllä videolla selitetään, että tästä syystä helpompaa onkin käyttää helposti valmistettavaa piparjuurta. Halvemmat versiot wasabi-tahnasta tehdäänkin eurooppalaisesta piparjuuresta, tulisesta sinapista ja vihreästä väriaineesta.
Tämä tarkoittaa Metron mukaan myöskin sitä, että jos et ole käynyt koskaan Japanissa, et välttämättä ole koskaan syönyt oikeaa wasabia.
Lähde: Metro
Lue myös: Tiedätkö, miten ketsupin jämät saa ulos pullosta? Uskomaton vinkki auttaa