Haluatko tehdä ystäväsi kateellisiksi täydellisellä ruokakuvalla? 10 yllättävää kuvauskikkaa
Kuten aina valokuvauksessa, myös ruokakuvissa ensimmäinen askel onnistuneeseen kuvaan on esivalmistelu. Mieti millaisen tarinan haluat kertoa kuvallasi. Ota etukäteen selvää ravintolasta ja sen miljööstä. Esimerkiksi Instagramista ja kyseisen ravintolan nettisivuilta voit saada tietoa ja kuvia ravintolasta ja sen annoksista.
Uusimpien puhelinmallien peruskalustoon kuuluu laadukas kamera. Puhelin on kätevä, sillä se ei vie ylimääräistä tilaa käsilaukussasi. Monet bloggaajat ja aktiiviset somettajat käyttävätkin vain puhelimen kameraa, toiset taas vannovat laadukkaamman kuvan nimeen ja kantavat erillistä kameraa aina mukana.
Ruokakuvaaja ja bloggaaja Julie Andrews suosittelee kantamaan kameraa ja monikäyttöistä linssiä mukana aina kun mahdollista.
Mikä tekee kuvasta mielenkiintoisen?
Tyypillinen ruokakuva on otettu juuri ennen itse syömishetkeä. Kannattaa kuitenkin ottaa myös muutamia kuvia pitkin ruokailua. Loppujen lopuksi ystäväsi pyörittämässä pastaa haarukkaan tai puoliksi syöty pitsa, saattaakin näyttää erittäin hyvältä Instagramissasi. Erilaiset tilanteet ja ihmiset tekevät kuvistasi mielenkiintoisia.
Kokeile ottaa kuvia eri kuvakulmista ja katso mikä toimii parhaiten. Asettele kuvaasi erilaisia elementtejä ja mieti mitkä värit toimivat yhdessä. Esimerkiksi minkä värinen lautasliina toimii kuvassasi? Lisäätkö annokseesi pöydänpäässä olevia basilikanlehtiä? Missä asennossa aterimiesi kuuluu olla, jotta kuva toimisi parhaiten?
Siirrä kuvastasi kaikki ylimääräinen pois, sillä on harmillista huomata jälkikäteen ystäväsi puhelimennäyttö pilaamassa kuvaa, joka olisi muuten täydellinen. Pienet asiat ovat tärkeitä ruokakuvissa ja ammattilaiset saattavatkin käyttää useita tunteja yhden onnistuneen kuvan ottamiseen.
Suosi luonnonvaloa
Valitettavasti yleensä ravintoloiden valo ei ole tehty valokuvausta varten, joten valitsemalla pöydän ikkunan läheisyydestä, voit saada kuvaasi puhtaan ja luonnollisen valon. Jos ravintolassa on hämärää, voit asettaa esimerkiksi puhelimen taskulampun tuomaan valoa. Älä kuitenkaan käytä salamaa, sillä usein se saa ruokakuvasi näyttämään kammottavilta.
– Minun isoin salaisuuteni on valo. Valitsen aina pöytäni, sillä perusteella missä valo on kauneimmillaan. Jos syön ulkona, en koskaan kuvaa suoraan auringonpaisteessa, vaan valitsen kuvalleni varjoisamman paikan. Näin vältyn auringon aiheuttamilta varjoilta, ruokakuvaaja Julia Nickerson vinkkaa.
Muista, että katsoja haluaa saada tunnelmasta ja aitoudesta kiinni. Älä siis käsittele kuviasi liikaa. Ammattivalokuvaajat suosittelevat kuvienkäsittelyyn Adobe Lightroom -ohjelmaa.
Vaikka täydellisen kuvan ottaminen tuo mielihyvää, ethän tuhlaa sen ottamiseen liikaa aikaa. Muista myös nauttia ruuastasi ja seurastasi. On tärkeämpää tehdä muistoja itselle kuin ottaa kuvia seuraajille!
Lähde: iberostar
Lue myös: Pienen kodin 9 sisustusniksiä - lisäävät myös säilytystilaa!