Kuva: Shutterstock

Seksiviestittely heikentää mielenterveyttä - karu tutkimus julki

27.04.2019 18:15 - Iiro Myllymäki

Miehet kärsivät tutkimuksen mukaan seksiviestittelystä enemmän kuin naiset.

Seksiviestittelyä voi olla hyvin monenlaista. Se voi olla molempien osapuolien hyväksymää, kiihottavaa flirttiä, tai se voi olla suostumukseen perustumatonta, yksipuolista ja täytenä yllätyksenä tulevaa. Koska seksiviestittely ottaa monia muotoja, sillä on myös monenlaisia seurauksia sitä harrastaville ihmisille. Brittiläinen Metro-julkaisu uutisoi nyt tutkimuksesta, joka ensimmäisenä laatuaan käsittelee seksiviestien yhteyttä mielenterveyden ongelmiin.

Australialaisen Deakinin yliopiston tutkijat kirjoittavat tutkimuksessaan, että normaali viestittely ei ole yhteydessä mielenterveysongelmiin, kun taas seksiviestittely on.

”Ei-toivottujen seksiviestien vastaanottaminen tai pakon alaisena seksiviestittely on yhteydessä pahempiin masennus-, ahdistus- ja stressioireisiin sekä huonompaan itsetuntoon”, tutkimuksessa kirjoitetaan.

Tutkimuksessa havaittiin eroja sukupuolten välillä. Tutkimuksen mukaan miehet kärsivät seksiviestittelystä enemmän kuin naiset, mikä voi tulla yllätyksenä, kun yleensä ajatellaan juuri miesten lähettelevän paljon ei-toivottuja peniskuvia naisille.

Voi johtaa seksuaaliseen väkivaltaan

Tutkimuksen mukaan seksiviestittely on hyvin yleistä nuorten aikuisten keskuudessa. Heistä 48,56 prosenttia on lähettänyt ja 56,01 prosenttia on vastaanottanut kuviin perustuvaa seksiviestittelyä. Teini-ikäisistä vastaajista 11,96 prosenttia myönsi lähettäneensä seksiviestejä, kun taas ainoastaan 1,85 prosenttia kertoi vastaanottaneensa niitä.

Tutkimuksessa korostetaan, että seksiviestittely ilmiönä ei ole varsinaisesti haitallinen. Se muuttuu haitalliseksi ainoastaan silloin, kun se ei perustu molempien osapuolten suostumukseen tai toinen osapuoli tuntee olevansa pakotettu lähettämään seksuaalisesti latautuneita viestejä. Tutkimuksessa kirjoitetaan, että seksiviestit voi nähdä normaalina käytöksenä, mutta myös mahdollisena riskikäytöksenä, joka saattaa jopa johtaa seksuaaliseen väkivaltaan.

Eräässä toisessa tutkimuksessa kerrotaan, että ikätovereilta tuleva paine on suuri syy siihen, miksi monet teini-ikäiset lähettävät seksiviestejä. 23 prosenttia teini-ikäisistä kertoi tunteneensa painostusta seksiviestittelyyn, ja peräti 51 prosenttia teinitytöistä koki joutuneensa pojan painostamaksi seksiviestittelyyn.

Lue myös: Mitä seksiviestittely kertoo parisuhteestasi? Tutkijat paljastavat

Lue myös: Vammaisille suunnatut emojit sopivat paremmin seksiviestittelyyn?

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat