Kuva: Shutterstock

Vuoden ravintola on valittu - voittajaksi selviytyi omaperäinen ravintolaelämys

16.03.2023 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Voittajaravintola sijaitsee Lohjalla.

Vuosittain jaettava tunnustus ansioituneelle ja omaperäiselle ravintolalle on jaettu Suomen Gastromien Seuran johdosta tänäkin vuonna.

Tänä vuonna Vuoden ravintola -tunnustus meni Lohjalle, vain kahdeksanpaikkaiselle pikkuravintola Mikko Utterille.

Mikko Utteria pyörittää yrittäjä Mikko Utter. Helsingin Sanomien haastattelun mukaan Utter tekee kaiken itse, valmistaa ruuan, tarjoilee ja tiskaa. Ravintolassa ei siis hänen lisäkseen työskentele lainkaan muita ihmisiä. 

Suomen Gastronomien Seura perustelee tiedotteessaan valintaa myös ravintoloitsijan tinkimättömällä asenteella ja illallisvieraiden saamalla persoonallisella elämyksellä. Menussa korostuvat myös vuodenkierto sekä lähiruoka.

Lue myös: Julkisuudesta tuttu huippukokki Tomi Björck sulkee ravintolansa yllättäen: "Raskain mielin"

Lue myös: Näyttelijä Satu Silvon suosittu kasvisruokaravintola hakeutuu konkurssiin: "Surullinen päivä"

Lähteet: Suomen Gastronomien Seura, Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat