Suomalaiset juustot palkittiin maailmalla - "Suomalaisella sisulla ja nöyrällä asenteella"
Suomalaiset juustot ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta Itävallan Tirolissa järjestetyssä Käsiade-juustotapahtumassa.
Vuonna 1966 toiminnan aloittanut jalasjärveläisen Juustoportti-meijerin valmistamista juustoista peräti kaksi palkittiin satojen eurooppalaisten juustojen laajuisessa kilpailussa.
Juustoportin Brandy-pähkinäjuusto sekä Vuohen Grand Reserve -juusto palkittiin kultamitaleilla kansainvälisessä kilpailussa.
- Kansainvälinen tunnustus tuntuu erittäin hyvältä! Otamme nämä kultamitalit vastaan kiitollisena ja kiitoksena vuosien työstä, juustomestari Ville Kuivinen toteaa tiedotteessa.
- Keski-Euroopasta saatu oppi ja vuosien kehitystyö ovat johdattaneet meitä kohti maailman kirkkainta kärkeä. Suomalaisella sisulla ja nöyrällä asenteella pääsemme kohti tavoitettamme, hän jatkaa.
- Olimme kovassa sarjassa perinteisten juustontekijämaiden kotikentällä, Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari kuvailee kilpailuasetelmaa.
Lue myös: WWF: Kyllä juustossa löytyy... nimittäin apu ilmastonmuutoksen hillitsemiseen
Lue myös: Helppo naposteluherkku hurmaa erityisesti juustojen ystävät - nappaa raikkaat ideat talteen
Lähde: Juustoportti