Kuva: SHUTTERSTOCK

Maistuuko tomaatti tai kurkku oudolta? Saatat säilyttää sitä väärässä paikassa

27.01.2024 16:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Arvokkaat vihannekset menevät helposti pilalle ja menettävät makunsa väärin säilytettynä.

Helposti voisi kuvitella, että jääkaapin vihanneslokerossa kannattaisi säilyttää kaikki vihannekset. Tämä ei kuitenkaan päde esimerkiksi tomaattien ja kurkkujen kohdalla. 

Tomaatin ihanteellinen säilytyslämpötila on +13 astetta. Jos kyseinen lämpötila ei ole mahdollinen, on liian lämmin parempi kuin liian kylmä.

Jääkaappi ei siis ole tomaatin säilytyspaikka. Jääkaapissa tomaatti menettää nopeasti makunsa ja kiinteytensä. 

Myös kurkun säilytyksen kanssa tulee olla tarkkana, sillä se sisältää paljon vettä ja on siksi herkkä lämpötilojen vaihtelulle. Ihanteellinen lämpötila on noin +10 – +14 astetta. Kelmu estää kurkkua nahistumasta ja siihen pakattuna sen voi säilyttää kotona huoneenlämmössä. 

Säilytyksessä on myös hyvä huomioida, ettei tomaattia ja kurkkua kannata säilyttää vierekkäin. Tomaatti tuottaa runsaasti etyleeniä, joka nopeuttaa hedelmien kypsymistä. Kurkku taas on herkkä etyleenille ja kellastuu sen vaikutuksesta.

Lue myös: Ilouutinen! Korkeasaaren kadonnut Pedro on löytynyt - 1,5 metrinen boa oli karkuteillä puoli vuotta

Lue myös: Jos juot pullovettä, juot myös luultua enemmän muovia, kertoo tuore tutkimus

Lue myös: Jälleen yksi Helsingin suosituista parkkialueista muuttui maksulliseksi

Lähde: Martat

Kilpailut

Uusimmat