Kuva: Shutterstock

Vappu sekoittaa sekä liikennejärjestelyt että julkisen liikenteen - katso kaikki poikkeukset

30.04.2024 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Vappuna joitakin linjoja ajetaan myös tavanomaista tiuhemmin.

Perinteiset vappuhulinat sekoittavat monin tavoin liikennettä ainakin Helsingin kantakaupungin alueella. Myöskään julkisen liikenteen aikataulut eivät noudata arkipäivien kaavaa.

Muun muassa tänä vuonna poikkeuksellisesti Kansalaistorilla järjestettävä Mantan lakitus vaikuttaa Elielinaukiolle suuntaaviin busseihin, jotka lähtevät tänään, vappuaattona poikkeusreitille aikavälillä 15.45–20.00.

Vappupäivänä voi liikenteessä olla viivästyksiä, kun Helsingin työväen vappumarssi kulkee reittiä Hakaniementori – Siltasaarenkatu - Unioninkatu – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Kansalaistori, mikä voi hidastaa liikennettä alueella. Myös ydinkeskustassa on liikkeellä toinen kulkue, Narinkkatorin vappu & Jeesus-marssi, joka voi aiheuttaa tilapäisiä viivästyksiä reitillä Narinkkatori – Mannerheimintie – Eteläesplanadi – Fabianinkatu – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Narinkkatori.

HSL on myös huomioinut ihmisten suuremman liikkuvuuden vappuna, minkä vuoksi vuoroja on monille linjoille myös lisätty. Metro ja Kehäradan lähijunat liikennöivät vappuyönä kaksi tuntia tavallista pidempään, ja lähijunia ajetaan pidemmillä junilla. Lisäksi vappupäivänä raitiovaunut kulkevat tavallista useammin. Erityisesti Kaivopuistoon matkaavia raitiovaunuja tuodaan liikenteeseen lisää.

Lue myös: Miten Mantan lakitus korvataan tänä vappuna? Helsingin kaupunki paljasti viimein

Lue myös: 5 vaivatonta vinkkiä muovittomampaan vappuun

Lue myös: Eikö ylioppilaslakki meinaa pysyä päässä? Ota sen nerokas apuväline käyttöön

Lähteet: Poliisi, HSL

Kilpailut

Uusimmat