Kuva: Shutterstock

Korkeasaaren kissakanta vahvistuu kaksin voimin - "Emolle taitaa olla helpotus"

01.07.2024 19:15 - Aaro Heiskanen / aaro.heiskanen@bauermedia.fi

Korkeasaaren asukaskunta on saanut täydennystä. 

Korkeasaari kertoo tarhan paksuturkkisten manuleiden saaneen pentuja. Vauhdikkaat pennut voi tiedotteen mukaan nähdä ulkonakin.

Toukokuun loppupuolella syntyneet pennut ovat molemmat noin puolikiloisia uroksia. Matolääkkeen ja tunnistussirujen lisäksi pentujen hoitoon ei puututa, sillä emon mainitaan olevan poikasille paras hoitaja. Terveystarkastukset hoidettiin kuitenkin pikaisesti emon ulkoillessa.

Korkeasaaren eläintenhoitaja Jonne Stenroth näkee useamman syntyneen pennun mukavana asiana - ainakin emokissan kannalta.

- Emolle taitaa olla helpotus, että pentuja on tällä kertaa kaksi, sillä ne ovat kovin vilkkaita. Niillä riittää leikkiseuraa toisistaan, eikä tarvitse koko ajan olla emon kimpussa. Pennut temmeltävät sisätiloissa ja liikkuv"at emonsa perässä myös ulkotarhaan, jossa niitä on nähty varsinkin alkuillasta, Stenroth kertoo tiedotteessa.

Edellisen kerran manulit poikivat reilu vuosi sitten. Nyt jo aikuistunut poikanen on siirretty Prahan eläintarhaan. Vastaava siirto odottaa nyt kasvavia poikasia. Tämä johtuu manulien vähenevästä määrästä luonnossa. Manulin kerrotaankin kuuluvan eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmaan, joka keskittyy turvaamaan lajin tulevaisuutta.

Lue myös: Korkeasaaren amurintiikeri Ohana muuttaa Tallinnaan - ei tule enää emonsa Sibirin kanssa juttuun

Lue myös: Korkeasaari ilmoittaa ilouutisen - manuleille syntyi suloinen pentu

Lue myös: Korkeasaareen on nyt mahdollisuus päästä ilmaisiksi lainalipulla

Lähde: Korkeasaari

Kilpailut

Uusimmat