Kuva: Shutterstock

Vasta 11 kuukautta vanha poliisikoira Frodo pelasti sankarillisesti ihmishengen: "Erinomaista työtä"

11.07.2024 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Frodo pääsi kadonneen jäljille, vaikka miestä oli etsitty jo edellisestä päivästä lähtien.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisikoira Frodo teki poikkeuksellisen sankarillisen teon löytäessään kadoksissa olleen iäkkään henkilön.

Frodo pääsi Nurmijärvellä kadonneen 74-vuotiaan miehen jäljille, vaikka Poliisi ei ollut onnistunut edellispäivänä löytämään miestä yömyöhään jatkuneista etsinnöistä huolimatta. Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo koiran uroteosta muun muassa Facebook-tilillään.

Aamulla kadonneen miehen polkupyörästä saatiin vihje, jonka myötä paikalle tuotiin koirapartio etsimään. Etsinnät sijoittuivat neljän kilometrin alueelle ja veivät puolitoista tuntia, kun Frodo onnistui löytämään miehen mutaiseen jokeen jo napaansa myöten uponneena. Koska mies oli ehtinyt olla joessa pitkään, oli hänen ruumiinlämpönsä jo vaarallisesti laskenut, mutta mies oli kuitenkin hengissä ja tajuissaan. Koira onnistui kuitenkin löytämään miehen viime hetkillä, ja hänet toimitettiin jatkohoitoon. 

"Poliisin vasta 11 kuukautinen partiokoira Frodo, teki erinomaista työtä osin maastossa ja taajamassa kadonneen löytämiseksi viime hetkillä", julkaisussa kuvaillaan.

Jos julkaisu ei näy, pääset katsomaan sen täältä.

Lue myös: Kesälomailevat ratsupoliisit ihastuttavat somessa - "Virkavallankin on hyvä välillä vähän irrotella"

Lue myös: Yli 30 käsiasetta varastettu näyttelytilasta Kuhmoisissa

Lue myös: Yle: Nämä ovat nyt Suomen turvattomimmat kaupungit - Helsinki ei yllättäen yllä edes kärkikahinoihin

Kilpailut

Uusimmat