Kuva: Shutterstock

Tulli paljasti valtavan dopingainerikoksen: "Poikkeuksellisen laaja"

25.07.2024 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Aineet oli tilattu ulkomailta.

Tulli on paljastanut laajan dopingainerikoksen. Kyseessä on rikoskokonaisuus, jossa epäilty tilasi Kiinasta dopingaineita ja niiden lähtöaineita, joita sitten itse valmisti, pullotti ja myi eteenpäin. Tulli tutki tapausta aktiivisesti puolentoista vuoden ajan.

Epäilty on noin 30-vuotias savonlinnalaismies. Häneltä takavarikoitiin esitutkinnassa noin 450 käyttöjakson edestä dopingaineita. Henkilön epäillään kuitenkin ehtineen myydä ja välittää noin 1 900 käyttöjakson verran dopingaineita eteenpäin ympäri Suomea. 

Tutkinnassa selvisi, että epäilty oli tilannut ulkomailta noin kuusi kiloa dopingainejauheita, jotka ovat riittäneet useiden tuhansien ampullien valmistukseen. Tulli takavarikoi tutkinnan aikana useita eri dopingaineita kuten testosteronia monissa eri muodoissa. Tapaus on laajuudessaan poikkeuksellinen.

– Kyseessä on poikkeuksellisen laaja rikoskokonaisuus, jonka esitutkintaan kului paljon aikaa. Toiminta oli ammattimaista ja organisoitua. Epäilty valmisti ja pullotti etikettejä myöten kaikki myymänsä dopingaineet. Esitutkinnassa tehtiin laajalti yhteistyötä ulkomaalaisten viranomaisten kanssa, kommentoi tulliylitarkastaja, tutkinnanjohtaja Tatu Suvikas Tullin Turun rikostutkintayksiköstä.

Tapaus alkoi selvitä, kun pääepäilty ajoi Raumalla päin kaidetta talvella 2023. Tuolloin epäilty yritti piilottaa autossaan olleet dopingaineet metsään, mutta ne takavarikoitiin tapahtumapaikalla. Ajoneuvossa oli lisäksi kaksi muuta henkilöä, jotka myös otettiin kiinni epäiltyinä törkeästä dopingrikoksesta.

Lue myös: Tullin haaviin jäi yli kahden miljoonan euron arvosta kokaiinia

Lue myös: Poliisi takavarikoi Ruisrockista ennätysmäärän kokaiinia

Lue myös: Yksikin pilleri voi tappaa - Suomessa liikkeellä todella vaarallista huumetta

Lähde: Tulli

Kilpailut

Uusimmat