Kuva: Shutterstock

Jatkuuko kesän lämpö vielä elokuulle? Uusi kuukausiennuste kertoo

30.07.2024 11:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Keskimääräistä lämpimämpääkin voi olla luvassa.

Kesäinen sää näyttäsi Forecan uuden kuukausiennusteen mukaan ulottuvan elokuulle saakka.

Elokuu alkaa Forecan ennusteen mukaan jopa 1-3 astetta ajankohtaan nähden keskimääräistä lämpimämmässä säässä. Pohjois-Lapissakin lämpötila voi kivuta 3 astetta ajankohdalle tyypillistä korkeammalle. Kesäisen lämpötilan lisäksi myös sademäärä näyttäisi jäävän tavanomaista pienemmäksi elokuun alkupuolella.

– Suomen itäpuolella oleva matalapaine väistyy kauemmas itään. Sää muuttuu ennusteen mukaan meillä selvästi tavanomaista lämpimämmäksi ja kuivemmaksi, korkeapainejakson syntyminen on siis mahdollista. Lämmintä ilmaa yltää myös laajoille alueilla Keski-Eurooppaan, ennustaa Forecan meteorologi Kristian Roine.

Elokuun puoliväli ja loppupuolisko sen sijaan näyttävät ennusteessa lämpötilaltaan melko tavanomaisilta tai hieman lämpimämmiltä. Toisaalta myös sademäärä voi kivuta tavanomaiseen tai hieman sitä suuremmaksi. Kaikista kesäisimmät päivät näyttäisivätkin kääntyvän jo viileämmiksi elokuun puolivälissä.

- Näyttää siltä, että elokuun puolivälissä sää jälleen viilenee ja muuttuu epävakaisemmaksi. Sää on vielä aavistuksen normaalia lämpimämpää, toisaalta sademäärät alkavat jo lisääntyä maan keski- ja pohjoisosassa ja Skandinaviassa, Roine jatkaa

Lue myös: Forecan pitkän aikavälin ennuste kertoo jo alkusyksyn säästä

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat