Kuva: Shutterstock

Näin monta ekaluokkalaista tänä syksynä astuu koulutielle - määrä pienentynyt vuosi vuodelta

01.08.2024 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Koulunsa aloittavien lasten määrä on laskenut useiden vuosien ajan.

Tänä syksynä koulutielle lähtee Suomessa yhteensä noin 54 000 ekaluokkalaista. Määrä on kuitenkin ollut laskusuuntainen viime vuosina, kertoo Opetushallitus.

Vielä vuonna 2019 ekaluokkalaisia oli noin 6000 enemmän kuin nyt, yhteensä yli 60 000. Tämän vuoden määrä on myös noin tuhatta vähempi pelkästään viime vuoteen verrattuna.

Vaikka peruskoulunsa aloittavien määrä on laskenut, on puolestaan toiselle asteelle jatkavien määrä pysynyt melko samana kuin aiempina vuosina. Nyt vuosittain peruskoulusta lähtee noin 60 000 oppilasta, joilla on nykyisin velvollisuus hakea toisen asteen opintoihin. Heistä yli puolet suuntaa lukioon ja noin 40 prosenttia ammatilliseen koulutukseen. Pieni osa jatkaa myös jossakin tutkintoon johtamattomassa koulutuksessa.

Myös perusopetukseen valmistavan opetuksen oppilasmäärät ovat kasvaneet. Osittain suunta johtuu muun muassa Ukrainasta tulleista pakolaisista. Esimerkiksi vuoden 2023 keväällä jopa ennätykselliset 12 000 oppilasta kävi perusopetukseen valmistavaa opetusta. 

Lue myös: Syntyvyydessä tapahtui muutos

Lue myös: Syntyvyys oli viime vuonna ennätysalhaista - katso missä kokonaishedelmällisyysluku oli pienin

Lähde: Opetushallitus

Kilpailut

Uusimmat