Kuva: Shutterstock

Yle: Suviseurojen mastoturmaa tutkitaan rikoksena - tapauksessa useita epäiltyjä

31.07.2024 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Suviseuroilla tapahtuneessa mastoturmassa kuoli nainen.

Pudasjärven Suviseurat saivat tämän vuoden kesäkuussa surullisen käänteen, kun tapahtuma-alueelle asennettu tilapäinen tukiasemamasto katkesi ja kaatui siilinjärveläisen perheenäidin päälle. Nainen kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Poliisi on kertonut aiemmin tutkivansa onnettomuuden olosuhteita ja mahdollisuutta sille, olisiko joku tapahtuneesta rikosoikeudellisessa vastuussa. Yle kertoo, että nyt tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus ja tapausta tutkitaan rikoksena. Rikoksesta on epäiltynä useampia henkilöitä. Tapausta tutkitaan kuolemantuottamuksena. 

Tapauksen esitutkinta on aloitettu, ja poliisin tarkoituksena on selvittää, toimivatko epäillyt jollain tavalla huolimattomasti ja ovatko he osaltaan vastuussa kuolemantapauksesta. Tutkinnassa selvitetään, oliko masto rakennettu oikein ja ohjeiden mukaisesti. Tarkoituksena on myös ottaa selvää, olisiko mastoon pitänyt asentaa tukilankoja. Epäiltyjen määrä saattaa muuttua tutkinnan aikana.

– Epäiltyjä on tällä hetkellä useita, mutta meidän täytyy kuitenkin korostaa niin sanottua syyttömyysolettamaa, kertoo rikosylikomisario Janne Koskela.

Rikoslain mukaan kuolemantuottamuksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi henkilö, joka huolimattomuudellaan aiheuttaa toisen kuoleman.

Lue myös: Villikoirat aiheuttavat pelkoa Imatralla - poliisi antoi lopetusluvan

Lue myös: Vankeuteen ja yhdyskuntapalveluun tuomittujen määrät kasvussa - eräissä rikoksissa kuitenkin laskua

Lue myös: Turusta löytyi sodanaikainen kranaatti: "Saattavat edelleen olla hyvin vaarallisia"

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat