Kuva: Shutterstock

Uhkaako Helsinkiä metrokaaos? Matkustajia kehotetaan varautumaan pidempiin matka-aikoihin

06.08.2024 15:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Koulut alkavat tällä viikolla, minkä vuoksi metron matkustajamäärien odotetaan kasvavan.

Koulut alkavat tämän viikon aikana pääkaupunkiseudulla, joten metron matkustajamäärien odotetaan kasvavan. HSL sekä työmaista vastaava Kaupunkiliikenne Oy kehottavatkin matkustajia varautumaan tavanomaista pidempiin matka-aikoihin. 

Tiedotteen mukaan ruuhkia saattaa esiintyä etenkin Helsingin Yliopiston asemalla, jonka asemaa ei ole mitoitettu suurille matkustajamäärille. Tämän vuoksi ruuhkia saattaa olla hisseissä sekä liukuportaissa aamun ja iltapäivän vilkkaimpina tunteina. 

HSL muistuttaa, että metro ei täyty Helsingin yliopiston asemalla, vaan mahdolliset ruuhkat johtuvat ennen kaikkea liukuportaiden ja hissien välityskyvystä sekä asemalaiturille yhtä aikaa turvallisesti mahtuvien matkustajien määrästä. Ruuhka-aikaan ihmisten pääsyä laiturialueelle joudutaan siis turvallisuussyistä rajoittamaan.

Kesän aikana metro on ollut poikkeusliikenteessä. Sen ensimmäinen vaihe päättyi maanantaina 5. elokuuta, kun Kontulan ja Myllypuron asemat avattiin. Mellunmäen sekä Rautatietorin asemat ovat edelleen suljettuina, eikä metro kulje Helsingin yliopiston ja Kampin välillä. 

Rautatietorin aseman on määrä avautua matkustajille 2. syyskuuta. Silloin myös metron vuoroväli palaa normaalille tasolleen. Mellunmäen metroasema sen sijaan avataan 9. syyskuuta. 

Lue myös: Kuinka laajalle metroverkosto voi vielä levitä? Espoo kaavailee merkittäviä laajennuksia

Lähde: HSL

Kilpailut

Uusimmat