Kuva: AOP

Banksyn villieläinvillitys huipentui Lontoossa - taideteos kuljetettiin nopeasti suojaan

19.08.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Banksyn villieläinsarja vaikuttaa huipentuneen.

Katutaiteilija Banksyn viime viikolla Lontoon kaduille loihtima katutaidesarja villieläimistä näyttää huipentuneen gorillateokseen Lontoon eläintarhan portilla. Osassa teorioista uskotaan, että teos viittaa ikään kuin gorillan päästäneen kaikki muutkin villieläimet Lontoon kaduille.

Jo aiemmin uutisoimme viikon sisällä Lontooseen ilmestyneistä useista Banksyn katutaideteoksista. 

Osa teoksista ei kuitenkaan ole saanut olla rauhassa, vaan niitä on myös töhritty. Muun muassa sen takia gorilla nyt kuljetettiinkin nopeasti suojaan. Lontoon eläintarha halusi myös saada takaisin käyttöön sisäänkäyntiporttinsa, joka jouduttiin sulkemaan gorillaa useina päivinä katsomaan rynnänneen yleisön vuoksi.

- Olemme innoissamme kaikesta siitä riemusta, jota taideteos on jo tuonut monille, mutta ensisijaisesti olemme uskomattoman kiitollisia Banksylle, joka on laittanut villieläimet valokeilaan, kommentoi museon johdosta Kathryn England.

Portista poistettu gorillateos on nyt korvattu jäljennöksellä. Lisäksi paikalla lukee brittislangilla “Banksy woz ere", joka kertoo taiteilijan olleen paikalla. Eläintarha ei ole vielä kommentoinut, mitä aikoo tehdä suojaan siirretyllä alkuperäisellä teoksella. 

Gorilla raottaa teoksessa eläintarhan porttia. (kuva: AOP)

Lue myös: Banksyn taideteoksia on ilmestynyt kaduille viikon sisään jo seitsemän - tältä ne näyttävät

Lue myös: Banksy teki sen taas - persoonallinen muraali ilmestyi yöllä kenenkään huomaamatta keskelle Lontoota

Lähde: AP

Kilpailut

Uusimmat