Kuva: Shutterstock

Poliisi varoittaa metsästäjiä - yksi toimintatapa aiheuttaa tarpeetonta vaaraa

22.08.2024 15:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ladatun aseen kantaminen aserepussa on aiheuttanut onnettomuuksia sekä läheltä piti -tilanteita.

Poliisi varoittaa tuoreessa tiedotteessaan metsästäjiä ladatun aseen kantamisesta aserepussa. Tiedotteen mukaan moinen toiminta on aiheuttanut metsästäjille onnettomuuksia sekä läheltä piti -tilanteita. 

Viime syksynä poliisin tietoon tuli kaksi tapausta, joissa aserepussa ollut ladattu ase laukesi ja aiheutti vammoja metsästäjän jalkoihin. Toisessa tapauksessa metsästäjä laittoi ladattua varmistettua haulikkoa selässään olleeseen reppuun, jolloin ase laukesi ja hauleja osui metsästäjän pohkeeseen. Eräässä tapauksessa metsästäjä tavoitteli ladattua rihlakkoa selässään olleesta repusta, jolloin haulipiippu laukesi ja aiheutti vammoja jalkoihin. 

Edellä mainittujen lisäksi on moninkertainen määrä tilanteita, joissa on selvitty ilman vammoja. Näistä harvemmin ilmoitetaan poliisille. 

Poliisin mukaan sosiaalisessa mediassa liikkuu videoita, joista voi saada käsityksen, että asereppu on eräänlainen ”pikavetokotelo”, josta aseen saa sujuvalla käden liikkeellä nopeasti ampumavalmiiksi. Olkapään yli tavoiteltavan ladatun aseen kanssa voi kuitenkin mennä monta asiaa pieleen, mikä voi pahimmillaan johtaa vahinkolaukauksia.

Asereput, joissa asetta kannetaan piippu alaspäin, on melko yleisiä. Reppujen valmistajat ohjeistavat kantamaan asetta repussa lataamattomana. Samaa mieltä on poliisi. Kyseinen toimintatapa on nimittäin omiaan aiheuttamaan tarpeetonta vaaraa tai vahinkoa ja pahimmillaan johtaa vakaviin seurauksiin. 

Lue myös: Saitko tällaisen tekstiviestin? Poliisilta varoitus massiivisesta huijausviestikampanjasta

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat