Kuva: Shutterstock

Osaatko ajaa oikein liikenneympyrässä? Monelta unohtuu tärkeä seikka, kertoo Liikenneturva

26.08.2024 18:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Suuntamerkin näyttäminen unohtuu monilta.

Yllättävän moni unohtaa suuntamerkin käyttämisen liikenneympyrästä poistuessaan, kertoo Liikenneturva tiedotteessaan. Liikenneympyrään ajettaessa tulee väistää sekä kevyttä liikennettä että ympyrässä jo olevia ajoneuvoja. Ympyrästä poistuttaessa onkin syytä vilkuttaa hyvissä ajoin ja väistää jälleen kevyttä liikennettä.

Vilkun käyttäminen on todella tärkeää, sillä se on ainoa tapa, jolla kuljettava voi viestiä muille poistumisestaan liikenneympyrästä.

- Jos ajaa kiireellä liikenneympyrään eikä käytä vilkkua poistuessaan, on suuri riski, että risteävää liikennettä ei tule huomioiduksi. Risteävällä liikenteellä ei myöskään ole mahdollisuutta havainnoida kääntyvää ajoneuvoa ilman vilkkua, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Eini Karvonen painottaa tiedotteessa.

Useimmiten vilkun käyttö unohtuu silloin, kun liittymät ovat lähekkäin. Tällöin saatetaan ajatella, että vilkun käyttö on tarpeetonta, koska poistuminen tapahtuu nopeasti. Yleistä vilkun käyttämättömyys on myös hiljaisina hetkinä, kuten yöaikaan.

Lue myös: Helsingin suurin katuremontti siirtyy viimein uuteen osoitteeseen - monen odottamat raitiovaunut palaavat

Lähde: Liikenneturva

Juttua muokattu 27.8.2024 klo 7.53. Jutun kuvituskuvana oli alunperin kiertoliittymä, ei liikenneympyrä. 

Kilpailut

Uusimmat