Kuva: Shutterstock

Poliisi varoittaa: verkon kauppapaikoissa runsaasti huijauksia

29.08.2024 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Rikolliset yrittävät kalastella myyjien maksukortti- tai verkkopankkitietoja.

Verkon kauppapaikoilla tapahtuvia huijauksia on ollut lähiaikoina runsaasti, tiedottaa poliisi.

Poliisin tietoon on tullut huijauksia, joissa rikollinen lähettää sähköpostia netissä tavaraa omalla nimellään myyvälle myyjälle. Rikolliset pystyvät arvaamaan myyjän sähköpostiosoitteen kokeilemalla eri vaihtoehtoja, ja tämän jälkeen myyjä saa sähköpostiinsa viestin, jossa on huijaussivustolle johtava linkki. Huijaussivustolla rikolliset kalastelevat myyjän maksukortti- tai verkkopankkitietoja. 

Myös kuriirihuijauksia on tullut poliisin tietoon. Näissä tapauksissa myyjille on voitu lähettää viestejä, joissa pyydetään käyttämään jotain tiettyä kuriiripalvelua tuotteen lähettämistä varten. Viestit, jotka sisältävät myös linkin kuriiripalvelun käyttöön ovat todennäköisesti huijausta. 

Poliisi muistuttaa, että yleisimmillä kauppa-alustoilla myyjän ja ostajan välinen viestintä käydään kauppapaikan oman viestitoiminnon kautta, eikä ostajalta tule linkkejä maksamista tai tuotteen lähettämistä varten. Jos vahinko on kuitenkin päässyt tapahtumaan ja tililtäsi on tehty luvattomia veloituksia, ole yhteydessä pankkiisi. Asiasta tulee tehdä myös rikosilmoitus.

Lue myös: Saitko tällaisen tekstiviestin? Poliisilta varoitus massiivisesta huijausviestikampanjasta

Lue myös: Poliisi varoittaa huijauksista Tori.fi-palvelussa

Lue myös: Poliisi varoittaa ikäihmisiä: uhreilta viety jopa tuhansia euroja

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat