Kuva: Shutterstock

Raitiovaunujen reitit muuttuvat lähes 1,5 vuodeksi Helsingissä

02.09.2024 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Mannerheimintien katuremontti siirtyy uudelle pätkälle, mikä vaikuttaa useiden linjojen liikennöintiin.

Useiden Helsingin raitiovaunulinjojen reitit muuttuvat 1,5 vuoden ajaksi, selviää HSL:n tuoreesta tiedotteesta.

Muutokset reiteissä astuvat voimaan tänään 2. syyskuuta ja kestävät aina vuoden 2025 loppuun saakka. Poikkeusreiteille lähtevät raitiolinjat 2, 3, 4 ja 10. Suuri katuremontti Mannerheimintiellä siirtyy uuteen etappiinsa, minkä vuoksi raitiovaunut joutuvat jättämään nyt osan Mannerheimintiestä ajamatta.

Linja 2 jättää ajamatta Nordenskiöldinkadun osuuden ja siirtyy kulkemaan Oopperan ja Pasilan välin sen sijaan Helsinginkadun ja Aleksis Kiven kadun kautta. 

Linja 4 palaa Mannerheimintiellä pysäkeille Kansallismuseo ja Hesperian puisto, mutta sen sijaan siirtyy kulkemaan Meilahteen Alppilan kautta. Linja kiertää Alppilassa Nordenskiöldinkatua, Viipurinkatua, Läntistä Brahenkatua ja Helsinginkatua pitkin. 

Linja 10 alkaa kulkea poikkeuksellisesti Vallilaan eikä Pikku Huopalahteen. Se kääntyy Oopperalta nyt Helsinginkadulle ja Sturenkadulle, joka saa nyt myös poikkeuksellisesti raitioliikenteen. Linjan uusi päätepysäkki on Paavalin kirkko. 

Linja 3 korvaa linjan 10 loppupäätä Pikku Huopalahteen, josta tulee nyt linjan 3 päätepysäkki. Linja 3 pysyy siis muuten ennallaan, mutta sen reittiä jatketaan Pikku Huopalahteen. Pikku Huopalahteen liikennöidään linjan 10 tapaan vain puoleenyöhön asti, minkä jälkeen 3N jatkaa edelleen linjan 3 tavanomaiselle päätepysäkille Kuusitielle myös yöaikaan.

Osa raitiovaunuista myös palaa omille reiteilleen. Tänään omalle reitilleen ovat palanneet linjat 1 ja 8. 

Lue myös: Metrolinja katkeaa myös ensi vuonna

Lue myös: Helsingissä suljetaan lisää teitä katutöiden vuoksi

Lue myös: Rautatientorin metroasema avataan viimein

Lähde: HSL

Kilpailut

Uusimmat