Kuva: All Over Press

Nuori saimaannorppa kuoli kalastusrysään - pääsi sisään estokalterista huolimatta

02.09.2024 14:30 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kyseessä oli nuori naaras.

Metsähallitus kertoo tiedotteessaan nuoren saimaannorpan kuolleen kalastusrysään. Metsähallitus sai tiedon kuolleesta norpasta perjantaina. 

Tiedotteen mukaan norppa pääsi rysän sisään estokalterista huolimatta. Metsähallituksen mukaan norppa oli nuori naaras, joka oli todennäköisesti tänä vuonna syntynyt kuutti. 

Kyseessä on toinen kerta, kun norpan tiedetään hukkuneen estokalterilla varustettuun pohjarysään. Edellinen tapaus on viime heinäkuulta. 

– Tämä ikävä tapahtuma osoittaa, ettei Saimaalla yleisesti käytetty rysä estokaltereineen ole täysin turvallinen norpille ja sen edelleen kehittämiseen on tarvetta. On erittäin tärkeää, että tämä tuli tietoon, jotta pyydyksen norppaturvallisuutta voidaan jatkossa parantaa, luonnonsuojelun erityisasiantuntija Miina Auttila Metsähallituksesta sanoo.

Tarkemmasta sijainnista ei Metsähallituksen mukaan ilmoiteta julkisuuteen pyydyksen omistajan henkilöllisyyden suojaamiseksi. Estokalterilla varustettujen rysien käyttö on Saimalla kalastuksessa sallittua. 

Lue myös: Älä häiritse saimaannorppaa - Metsähallitus jakaa 5 vinkkiä ulkoilijalle pesinnän huomioimiseen

Lue myös: Ihana uutinen! Saimaannorppien määrä on kasvanut kymmenillä yksilöillä

Lähde: Metsähallitus

Kilpailut

Uusimmat