Kuva: Shutterstock

Helsingin uudet raitiovaunut vedettiin pois liikenteestä - syynä jarrupoikkeama

04.09.2024 11:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Yön aikana tehdyissä tarkastuksissa havaittiin jarrupoikkeama.

Kaupunkiliikenne Oy kertoo vetäneensä Artic-raitiovaunut pois liikenteestä. Syynä on tarkastuksissa havaittu jarrupoikkeama. Ongelma havaittiin tiedotteen mukaan yli 20 vaunussa. 

Ongelma havaittiin raitiovaunun muita jarrujärjestelmiä tukevassa kiskojarrussa. Se on yksi  Artic-raitiovaunujen kolmesta jarrujärjestelmästä. Se ei aiheuta välitöntä vaaraa liikenneturvallisuudelle. 

- Halusimme kuitenkin turvallisuuden varmistamiseksi tarkastaa kaikkien kyseisen raitiovaunutyypin jarrukenkien kiinnityksen, vaikka välitöntä liikenneturvallisuuteen vaikuttavaa uhkaa se ei aiheutakaan, kertoo Kaupunkiliikenne Oy:n kalustopalvelupäällikkö Heidi Heikkilä.

Yön aikana Kaupunkiliikenne sai otettua liikenteeseen varavaunuina olevia vanhempia nivelraitiovaunuja. Vain yksittäisiä lähtöjä jouduttiin perumaan.

- Vaikutukset liikenteeseen näkyvät tällä hetkellä lähinnä pienenä heikennyksenä esteettömyyteen, sillä nivelvaunut ovat esteettömiä vain keskimmäiseltä matalalattiaiselta osaltaan, kertoo Heikkilä.

Artic-kaluston huoltotoimet aloitetaan välittömästi ja ne palautetaan liikenteeseen heti, kun kiskojarrun kunto saadaan varmistettua. 

Lue myös: Miten kananmuna särjetään oikeaoppisesti? Katso

Lähde: Kaupunkiliikenne Oy

Kilpailut

Uusimmat