Kuva: Shutterstock

Helsinki suunnittelee keskeisen kadun sulkemista autoilta ja muuttamista kävelyalueeksi

12.09.2024 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Jatkossa autot kiertäisivät muuta kautta.

Helsingin ydinkeskustaan suunnitellaan lähivuosille suuria muutoksia, jotka toisivat lisää tilaa kevyelle liikenteelle ja puolestaan rajoittaisivat sitä autoilulta.

Helsinki haluaa viihtyvöittää ydinkeskustaansa, ja yksi tapa toteuttaa ajatus, olisi lisätä alueelle vehreyttä ja tilaa oleskeluun. Autoilusta rauhoitettava katu olisi Kaivokatu eli päärautatieaseman editse kulkeva vilkasliikenteinen tie. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee ehdotusta kokouksessaan 17. syykuuta, ja lopullisesta ratkaisusta linjataan tänä syksynä.

Jos ehdotus toteutuu, autoliikenne ohjattaisiin jatkossa esimerkiksi Esplanadille, sillä Kaivokadulla läpiajo ei olisi enää mahdollista. Aluetta kehitettäisiin muun muassa uusilla palveluilla ja terasseilla, jotka houkuttelisivat ihmisiä viettämään aikaa ydinkeskustassa.

– Helsinki kehittää ydinkeskustasta elämyksellistä perillä olon paikkaa. Jotta keskusta voi säilyä elinvoimaisena ja tarjota entistä laajemmin palveluita, sen pitää houkutella viihtymään. Haluamme olla tältäkin osin kansainvälisesti kilpailukykyinen suurkaupunki, kommentoi tiedotteessa Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Lehmuskoski.

Vaikka uudistus menisikin läpi, vievät muutokset vuosia aikaa, joten käytännössä käveltävään ja autottomaan Kaivokatuun päästäisiin vasta 2030-luvun alkupuoliskolla.

Lue myös: Kaupunkipyörät voivat pian saada monen kaipaaman uudistuksen - asia käsittelyssä

Lue myös: Useat eri tietyöt keskeisillä paikoilla Helsingissä viivästynevät - syynä urakoitsijan konkurssi

Lue myös: Metrolinja katkeaa myös ensi vuonna

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat