Kuva: Shutterstock

Suomen rautateiden turvallisuus Euroopan huippuluokkaa - kaksi huolenaihetta nousee silti esiin

21.09.2024 16:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Suomen matkustajaturvallisuus on ollut jo vuosien ajan hyvällä tasolla.

Euroopan unionin rautatievirasto on julkaissut vuoden 2024 raportin rautateiden turvallisuudesta ja rautateiden yhteen toimivuudesta EU-tasolla. Euroopan unionin rautatieviraston julkaisema raportti perustuu 28 maan tuottamaan dataan Euroopan rautateiltä vuoteen 2022 saakka.

Raportista käy ilmi, että Suomi on kärkipaikalla kuuden muun Euroopan maan kanssa, kun tutkitaan matkustajien kuolemia per miljardi matkustajajunakilometriä.

Kuolemia kärkipaikkaa pitävillä mailla on nolla. Suomessa kuolemia per miljardi junakilometriä on 0,08, mikä nosti Suomen sijalle neljä. Luvussa ei ole huomioitu luvatonta liikkumista ja itsemurhiin liittyviä kuolemia. 

Turvallisuusjohtaja Toni Hytönen Fintrafficin raideliikenteenohjauksesta kertoo, että Suomen matkustajaturvallisuus on pysynyt useiden vuosien ajan hyvällä tasolla. Suomessa suurimpia huolenaiheita ovat luvattomat kulkijat ja tasoristeykset. Kun tutkitaan vakavia loukkaantumistapauksia, Suomi on sijalla 12. 

- Valitettavasti vuoteen 2022 mahtui traaginen ratatyöntekijän kuolema, ja samankaltainen onnettomuus tapahtui jälleen elokuun lopussa tänä vuonna. Työtä on vielä edessä, jotta onnettomuuksia voidaan vähentää vielä entisestään. Tavoitteemme on yhdessä eri toimijoiden kanssa varmistaa, että jokainen pääsee turvallisesti kotiin työpäivän jälkeen ja rautatie on mahdollisimman turvallinen ympäristö liikkua, Hyvönen summaa.

Lue myös: Moni aliarvioi turvavyön hyödyt pienissä nopeuksissa - todellisuus päinvastainen

Lue myös: VR:n junat saavat uuden ilmeen - katso miltä junat näyttävät tulevaisuudessa

Lähde: Fintraffic

Kilpailut

Uusimmat