Kuva: Julia Kenttälä/Art Films.

Arvostettu elokuvafestivaali valitsi jo nyt joulukuussa julkaistavan suomalaiselokuvan kilpasarjaansa

21.09.2024 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuva saa ensi-iltansa 5. joulukuuta.

Arvostettu Warsaw International Film Festival valitsi kilpasarjaansa joulukuussa ensi-iltansa saavan kotimaisen uutuuselokuvan Jälkeemme vedenpaisumus.

Varsovan kansainvälinen elokuvafestivaali kuuluu yhteen alan tärkeimmistä, ja se on perustettu jo vuonna 1985. Jälkeemme vedenpaisumus valittiin kilpasarjaan nimeltä Free Spirit. Ohjaaja-tuottaja Arto Halonen pitää pääsyä juuri kyseiseen kilpasarjaan merkittävänä.

- Ossi Hakalan alkuperäiskäsikirjoitus on omintakeinen, koskettava ja rohkea tarina, joka tempaisi minut heti mukaansa. Varsovan elokuvajuhlien Free Spirit -kilpasarja on tarkoitettu innovatiivisille ja kapinallisille elokuville ja olen ylpeä juuri tähän sarjaan pääsystä, Halonen kommentoi elokuvan lehdistötiedotteessa.

Elokuvan pääosissa näyttelevät muun muassa Linnea Leino ja Elias Westerbeg. Elokuvassa matkustetaan monessa eri aikatasossa, ja sen synopsiksessa juonta kuvaillaan näin:

"Miten eläisit elämäsi, jos saisit uuden mahdollisuuden? Nerokas nuori fyysikko Henrik ja hänen opiskelutoverinsa kehittävät loputtomasti puhdasta energiaa tuottavan fuusioreaktorin, joka voisi pelastaa maapallon ympäristökatastrofilta. Reaktori valjastetaan kuitenkin kaupalliseen käyttöön, minkä seuraukset maapallolle ja yhteiskunnalle ovat tuhoisat.   Vuonna 2064 maailma on ilmastonmuutoksen runtelema. YK:n toimesta onnistutaan kehittämään aikamatkustuksen muoto, jolla ihmisen muistot ja persoona voidaan palauttaa syntymän hetkeen. Henrik lähetetään takaisin menneisyyteen, pyrkimyksenä estää katastrofin eskaloituminen ennen kuin on liian myöhäistä. Jotakin menee kuitenkin vikaan, ja Henrik joutuu aloittamaan tehtävänsä varsin erilaisista lähtökohdista, joihin on tottunut. Alkaa kilpajuoksu aikaa ja omaa itseä vastaan."

5. joulukuuta Suomen ensi-iltansa saavan elokuvan traileri on myös vasta julkaistu, voit katsoa sen alta tai täältä.

Lue myös: Suomen Oscar-ehdokas on valittu

Lue myös: Tältä näyttää Parasite-ohjaajan uutuuselokuva - pääosassa Robert Pattinson

Lue myös: Tove Janssonin rakastettuun kirjaan perustuva elokuva ilmestyy tammikuussa

Kilpailut

Uusimmat