Kuva: Shutterstock

Odotettu metroaseman remontti alkaa jo tänä syksynä - matkustajien toiveet on huomioitu

24.09.2024 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Laajempikin perusparannus lienee myöhemmin luvassa peruskorjaamattomalle asemalle.

Matkustajien pitkään toivomat Herttoniemen metroaseman kunnostustyöt alkavat jo tänä syksynä. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman eilen 23. syyskuuta.

Kunnostustöissä uusitaan pintojen lisäksi muun muassa aseman hissit ja liukuportaat, joiden parissa työ pyritään aloittamaan jo tänä syksynä. Aseman sisällä tehtävät työt pyritään tekemään vuoden 2025 aikana. 

Metroaseman huono kunto on jo pitkään puhututtanut kaupunkilaisia, ja nyt tehtävissä kunnostustöissä tullaankin huomioimaan matkustajien tänä vuonna toteutetussa kyselyssä ilmenneet toiveet. Metroasemalla tullaan tekemään monia viihtyisyyttä kohentavia toimenpiteitä aseman vanhahkolle yleisilmeelle.

Kunnostustöiden aikana metroliikenne sekä asemalta lähtevä bussiliikenne toimivat kuitenkin normaalisti, eli Rautatientorin aseman kaltaista sulkua ei ole luvassa. 

Herttoniemen metroasema on otettu käyttöön jo vuonna 1982, eikä sille ole tehty vielä peruskorjausta. Nyt tehtävät kunnostustyöt parantavat metroaseman viihtyisyyttä ja toimintavarmuutta parhaimmillaan jopa kymmeneksi vuodeksi, mutta samalla varadutaan asiasta tiedottavan Kaupunkiliikenteen mukaan jo laajempaan perusparannukseen.

Lisää tehtävistä kunnostustöistä voit lukea aiemmasta artikkelistamme.

Lue myös: Metrosilta Helsingissä todettiin huonokuntoiseksi - kunnostus vaikuttaisi isosti metroliikenteeseen

Lue myös: Metrolinja katkeaa myös ensi vuonna

Lähde: Kaupunkiliikenne

Kilpailut

Uusimmat