Kuva: Shutterstock

Lapsia ja nuoria kuollut liikenteessä edellisvuotta enemmän

26.09.2024 16:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Tammi-elokuun välillä on tapahtunut ennakkotietojen mukaan kaikkiaan 121 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnille tuli ennakkotietojen mukaan tutkittavaksi tammi-elokuun välillä yhteensä 121 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 127 henkilöä. Onnettomuuksia on tapahtunut tänä vuonna lähes saman verran kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla.

Tammi-elokuussa 2024 tieliikenneonnettomuuksissa menehtyi 11 jalankulkijaa ja 12 polkupyöräilijää. Kevyillä sähköajoneuvoilla liikkuneita menehtyi neljä. Menehtyneistä kolme ajoi sähköpotkulaudalla. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden menehtymisiin johtaneita onnettomuuksia on tänä vuonna tapahtunut lähes sama määrä kuin viime vuonna, mutta menehtyneiden joukossa on tänä vuonna ollut enemmän lapsia ja nuoria.

Alle 25-vuotiaita pyöräilijöitä menehtyi kolme, jalankulkijoita kuusi ja kevyillä sähköajoneuvoilla liikkuneita kaksi. Viime vuonna samaan aikaan alle 25-vuotiaita pyöräilijöitä menehtyi yksi, jalankulkijoita kaksi ja kevyillä sähköajoneuvoilla liikkuneita ei yhtäkään.

– Jalankulkijoiden, polkupyöräilijöiden ja kevyillä sähköajoneuvoilla liikkuvien liikenneturvallisuustilanteen arvioinnissa on kaiken kaikkiaan hyvä huomata, että valtaosa vammautuneista jää toistaiseksi tilastojen ulkopuolelle. Kuolemien määrä kertoo kokonaistilanteesta vain yhden puolen. Etenkin vakavien vammautumisten tilastoinnin kehittäminen entistä paremmaksi on tärkeää, OTIn erityisasiantuntija Salla Salenius korostaa tiedotteessa.

Henkilöauto-onnettomuuksien määrä on jatkanut ennakkotietojen mukaan laskuaan. Henkilöautojen aiheuttamia onnettomuuksia on ollut tänä vuonna seitsemän vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Lue myös: Vaarallinen ilmiö leviää nuorten keskuudessa - näkyy näpistyksinä hygieniaosastoilla

Lue myös: Poliisin tehovalvonnassa paljastui huolestuttava piirre autoilijoiden kännykän käytöstä

Lue myös: Miksi ihmiset eivät käytä heijastinta? Kysely selvitti yleisimmät syyt

Lähde: Liikennevakuutuskeskus

Kilpailut

Uusimmat