Kuva: AOP/Jaakko Stenroos

Poliisi varoittaa liikennehaitasta Helsingin keskustassa - Elokapina järjestää taas mielenosoituksen

26.09.2024 21:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Elokapina järjestää poliisin saamien tietojen mukaan perjantaina 27. syyskuuta mielenosoituksen.

Poliisin julkisista lähteistä saamien tietojen mukaan Elokapina järjestää mielenosoituksen Helsingin keskustassa huomenna 27.9. kello 16.00 alkaen. Elokapina ei ole toistaiseksi tehnyt poliisille ilmoitusta mielenosoituksesta.

Mielenosoitus voi aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingin keskustassa, joten keskustassa asioimiseen ja siellä päin liikkumiseen kannattaa varata aikaa. Poliisi voi ohjata liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille.

− Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus, yleinen järjestys ja turvallisuus sekä muiden kaupunkilaisten oikeudet, kertoo ylikomisario Jere Roimu tiedotteessa.

Poliisi voi puuttua mielenilmauksen kulkuun, mikäli mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä. Tällöin poliisi voi puuttua tilanteeseen esimerkiksi antamalla ohjeita ja määräyksiä.

Myös mielenosoituksen keskeyttäminen tai sen päättäminen on mahdollista, mutta tällaiset tapaukset arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi, tiedotteessa muistutetaan.

Lue myös: Eduskuntatalon pääovien pylväät on töhritty - teon motiivi ilmoitettu

Lue myös: Museovirasto kartoitti Eduskuntatalon vahingot: "Väri ei lähde täysin vesipesulla"

Lue myös: Vaarallinen ilmiö leviää nuorten keskuudessa - näkyy näpistyksinä hygieniaosastoilla

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat