Kuva: Shutterstock

Muuttolintuja laskettiin tapahtumassa yli miljoona yksilöä - yksi laji oli selkeästi runsain

07.10.2024 16:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Viikonlopun harvinaisimmat linnut olivat pikkukanadanhanhi, amerikanhaapana, nokisorsa ja ruskouunilintu.

Viikonloppuna vietettiin EuroBirdwatch-tapahtumaa, jossa muuttolintuja seurattiin 36:ssa Euroopan ja Keski-Aasian maassa.

BirdLife Suomi tiedottaa, että Suomessa laskettiin lauantain ja sunnuntain aikana yli miljoona lintuyksilöä. Koko Euroopassa laskettiin yli 3,5 miljoonaa lintua. 

Selkeästi eniten bongauksia viikonloppuna Suomessa saatiin valkoposkihanhista. Suuria hanhikeskittymiä raportoitiin erityisesti Kymenlaaksossa ja itäisellä Uudellamaalla. Lauantaina pelkästään Kouvolan alueella arvioitiin olevan vähintään 200 000 valkoposkihanhea, kertoo BirdLife Suomi tiedotteessa.

Iitissä ja Lapinjärvellä raportoitiin sunnuntaina 100 000 hanhen parvia. 

(kuva: Shutterstock)

(kuva: Shutterstock)

Toiseksi runsain laji oli alli. Sunnuntaina Suomenlahdella muutti kymmeniä tuhansia alleja, esimerkiksi Porvoon Söderskärillä yli 46 000.

Myös metsähanhia bongattiin runsaasti viikonlopun aikana. Lintuja oli kerääntynyt tuhansittain Pohjois-Pohjanmaalle ja Satakuntaan. 

Viikonlopun harvinaisimmat linnut olivat pikkukanadanhanhi Tyrnävällä, amerikanhaapana Kristiinankaupungissa, nokisorsa Porissa ja ruskouunilintu Espoossa.

Lue myös: Yksi Pohjolan uhanalaisimmista pesimälinnuista lepäilee jälleen Suomessa

Lue myös: Tunnistatko pikkulinnut? Tee testi ja selvitä, oletko todellinen lintutietäjä

Lähde: BirdLife Suomi

Kilpailut

Uusimmat