Kuva: Shutterstock

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto Tampereen upouudelle Tammelan stadionille

08.10.2024 08:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Tammelan stadionin kortteli sisältää myös muita mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Suomen Arkkitehtiliitto myönsi vuoden 2024 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon Tampereen Tammelan stadionille. Palkinto jaettiin jo yhdenennentoista kerran. Tampereen kaupungin rakennuttama stadion on Suomen ensimmäinen suuren kokoluokan jalkapallostadion, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.

Voittajan valinnut sotareportteri Antti Kuronen kertoo, että JKMM Arkkitehtien suunnittelema stadionkortteli tuo kaupunkisuunnitteluun ja kaupunkikulttuuriin uutta ajattelua. Tänä vuonna käyttöön otetun Tammelan stadionin kortteli ei ole aivan tavanomainen, sillä se sisältää lisäksi myös asuin- ja liiketiloja.

Kuroseen vaikutuksen teki Tammelan stadionin sijainti, joka on keskellä Tampereen keskustan asuinkortteleita. Yhdeksi positiiviseksi huomioksi nousee myös stadionin ekologisuus, sillä sinne on helppo hurauttaa julkisella liikenteellä.

- Stadionia ei ole rakennettu monumentiksi, jota ulkopuolisten tulisi ihailla. Se on päinvastoin rakennettu salaiseksi jalkapallopyhätöksi, joka avautuu vasta kun astuu kadulta sisään, Kuronen täsmentää.

Palkinnosta kilpaili myös Hyytiälän metsäasema Juupajoella, Lamminrahkan koulukeskus Kangasalla, opistorakennus Lastu Järvenpäässä sekä Tapiolan kirkon peruskorjaus.

Lue myös: Juha Vainio -sanoittajapalkinto tänä vuonna Mariskalle

Lähde: Tampere

Kilpailut

Uusimmat