Kuva: Shutterstock

Positiivisessa luottotietorekisterissä virheitä - saattaa vaikuttaa muun muassa luoton saamiseen

16.10.2024 14:15 - Hanna Levänen / hanna.levanen@bauermedia.fi

Tiedonsiirtovirhe ei vaadi yksityishenkilöiltä toimia.

Positiivisessa luottotietorekisterissä on havaittu virheitä, tiedottaa Verohallinnon alainen positiivinen luottotietorekisteri. Virheet koskevat etuustietoja, jotka on ilmoitettu tulorekisteriin, mutta ovat jääneet huomioimatta positiivisen luottotietorekisterin tulojen laskennassa.

Virheen vuoksi joidenkin yksityishenkilöiden luottotietorekisteriotteilla heidän etuuksien nettotulot ja toisinaan myös bruttotulot ovat näyttäneet liian suurilta aina rekisterin käyttöönotosta alkaen. Positiivinen luottotietorekisteri otettiin käyttöön tämän vuoden huhtikuussa.

Verohallinnon mukaan virhe johtuu tiedonsiirrossa havaitusta virheestä. Korjaustoimenpiteet on aloitettu, tiedotteessa kerrotaan. Tällä hetkellä rekisterin on selvitettävä, kuinka monen tietoihin virhe on vaikuttanut.

Virheelliset merkinnät saattavat vaikuttaa tällä hetkellä muun muassa luoton saamiseen. Tiedotteessa neuvotaankin luotonantajia käyttämään tarkempaa harkintaa luoton myöntämisessä, kunnes virhe on korjattu.

Yksityishenkilöiltä virheiden korjaaminen ei vaadi minkäänlaisia toimenpiteitä. Kaikki virheelliset tiedot tullaan oikaisemaan ja ne näkyvät tulevilla otteilla, kun korjaavat toimet on saatu päätökseen.

Lue myös: Pankkivirkailija vei vanhuksilta yli 179 000 euroa - toiminta jatkui vuosien ajan

Lue myös: Saitko poliisilta tällaisen sähköpostin? Siihen tulee vastata

Lähde: Verohallinto

Kilpailut

Uusimmat